of 59123 LinkedIn

Waarom ministers van financiën vaak zo populair zijn

Wopke Hoekstra, de CDA-minister van Financiën, krijgt de vraag of andere ministers bij hem om geld komen bedelen. Zeker, zegt hij - en zijn belangrijkste rol is om dan ‘nee’ te zeggen. Alleen als een collega-minister vraagt of het antwoord echt ‘nee’ is, moet een Minister van Financiën ‘ja’ zeggen. 

Het is maar een verhaaltje op de zondagochtend - maar toch, wat is de kracht ervan?

 

Een. Een belangrijk kenmerk van onze tijd is dat we het gevoel hebben dat overheden en ministers niet meer in control zijn. Denk aan immigratie, aan opwarming, aan drugscriminaliteit. Hoekstra straalt uit wel in control te zijn. Nee is nee en ja is ja.

 

Twee. Hoekstra is een beetje de anti-politicus, die al die geld claimende vakministers onder de duim moet houden - in z’n eentje nog wel. Hij begint ook over de ‘lange termijn’ - dat bevestigt dat beeld. Politici zijn van de korte termijn, vinden we - behalve blijkbaar deze minister van Financiën.

 

Drie. Hij zit er daarmee ook voor ons - het zijn niet de centen van de politiek, maar van hardwerkende Nederlanders, zegt hij. Hij is zo de minister die ons beschermt tegen politici die te makkelijk ons geld uitgeven.


In control, eigenlijk geen echte politicus, die onze belangen beschermt. De eerlijkheid gebiedt te zeggen: het zijn de kenmerken van vrijwel al zijn voorgangers - daarom zijn ministers van Financiën vaak zo populair.

 

Meer informatie

Wilt u meer weten over de kracht van Framing? Schrijf u dan in voor onze Masterclass Framing die op donderdag 24 mei 2018 zal plaatsvinden bij Erasmus Academie.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding

Erasmus Academie

 

Telefoon: 010-408 1839

E-mail: info@erasmusacademie.nl

Website: www.erasmusacademie.nl


Meer nieuws

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws van Erasmus Academie? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

Opleiding Verandermanagement

Wilt u ook weten hoe u uw medewerkers meekrijgt bij veranderingen? Volg dan onze Opleiding Verandermanagement. Kijk voor meer informatie op de website van Erasmus Academie

Agenda

Incompany

Bent u geïnteresseerd in een Incompany programma van Erasmus Academie, neem dan vrijblijvend contact op met Andreas Markus, Adviseur opleidingen zakelijke markt, t. 010-408 1819 of mail naar markus@erasmusacademie.nl.

Whitepapers

Contactgegevens

AfbeeldingPostadres:

Postbus 1738

3000 DR Rotterdam

Bezoekadres:

Van der Goot Building (M)
Kamer M6-13 - M6-20
Burg. Oudlaan 50 (Woudestein) 
3062 PA Rotterdam

 

Telefoon: 010-408 1839 (Ma-vr: 09:00-17:00 uur)

 

E-mail: info@erasmusacademie.nl
Internet: www.erasmusacademie.nl

Blijf op de hoogte:

 

Afbeelding Afbeelding Afbeelding

Afbeelding

Onze bloggers