of 59123 LinkedIn

Vitale overheid door bevlogen medewerkers

Reageer

In onze kenniseconomie is het opleiden van je personeel misschien wel de beste investering die je kunt doen. Dat geldt ook en misschien wel juist voor de overheid. Het is een sprookje dat je oudere werknemers niet meer kunt activeren.

Afbeelding

Na jaren van bezuinigingen lijkt Rutte III weer de hand van de knip te halen. De economie staat na de recessie weer in bloei. Overheid, bedrijfsleven en burgers profiteren van het herstel. Dat geldt ook voor de arbeidsmarkt. De huidige conjunctuur veroorzaakt een groeiende krapte op de arbeidsmarkt: het wordt steeds lastiger om geschikt personeel te werven.

 

Voor overheidsdiensten is dit een probleem. Uit recente rapporten blijkt dat juist jongeren de overheid (hebben) verlaten. Het bestaande personeel vergrijst. Het aantrekken van nieuwe medewerkers wordt door de conjuncturele krapte alleen maar lastiger. De uitdaging is hoe de overheid er in kan slagen voldoende personeel te werven met de juiste competenties voor een moderne en toekomstbestendige overheid.

De overheid zou nog meer oog kunnen hebben voor het opleiden van haar medewerkers. In deze tijd van conjuncturele krapte op de arbeidsmarkt, is investeren in je bestaande en nieuwe personeel een slimme optie.

 

Daarnaast bieden uitgebreide scholingsmogelijkheden ook extra kansen om als overheid jongeren aan je te binden. Mensen kiezen voor een baan bij de overheid voor een deel vanwege de secondaire arbeidsvoorwaarden. Door jongeren structureel opleidingen en ontwikkelingskansen aan te bieden, wordt de overheid vanzelf weer een gewilde werkgever.

 

@adhofstede


Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding

Erasmus Academie

 

Telefoon: 010-408 1839

E-mail: info@erasmusacademie.nl

Website: www.erasmusacademie.nl


Zomeractie Erasmus Academie

AfbeeldingSchrijf je voor 1 september in voor een van de opleidingen van Erasmus Academie en ontvang een Mighty Mug cadeau.

 

Bekijk het volledige aanbod op de website van Erasmus Academie.

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws van Erasmus Academie? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

Opleiding Verandermanagement

Wilt u ook weten hoe u uw medewerkers meekrijgt bij veranderingen? Volg dan onze Opleiding Verandermanagement. Kijk voor meer informatie op de website van Erasmus Academie

Agenda

Incompany

Bent u geïnteresseerd in een Incompany programma van Erasmus Academie, neem dan vrijblijvend contact op met Andreas Markus, Adviseur opleidingen zakelijke markt, t. 010-408 1819 of mail naar markus@erasmusacademie.nl.

Whitepapers

Contactgegevens

AfbeeldingPostadres:

Postbus 1738

3000 DR Rotterdam

Bezoekadres:

Van der Goot Building (M)
Kamer M6-13 - M6-20
Burg. Oudlaan 50 (Woudestein) 
3062 PA Rotterdam

 

Telefoon: 010-408 1839 (Ma-vr: 09:00-17:00 uur)

 

E-mail: info@erasmusacademie.nl
Internet: www.erasmusacademie.nl

Blijf op de hoogte:

 

Afbeelding Afbeelding Afbeelding

Afbeelding

Onze bloggers