of 58952 LinkedIn

Trump spreekt bewust niet van terroristen, maar losers

Donald Trump spreekt systematisch over 'losers', als het over terroristen gaat: 'ik noem ze geen monsters meer, maar losers'. De terrorist als verliezer. Wat is de kracht van die framing?

Een. Meestal horen we na een aanslag, dat terroristen 'een aanval deden op onze vrijheden' of 'op onze manier van leven'. Voor terroristen is dat een enorm compliment, dat zij graag horen. Het is de bevestiging van waar het hen om gaat, waar ze trots op zullen zijn. Daarom noemt Trump ze geen monsters meer, want ook dat horen ze maar al te graag, zegt hij. Een aanval op onze manier van leven, monsters? Welnee, het zijn miezerige verliezers. Daar kun je niet trots op zijn, als terrorist.

 

Twee. Heel lang was het IS-kalifaat de underdog, die het westen bang maakte. Daar werd het pure leven geleid, het kalifaat groeide, en daagde het machtige westen uit. Het was 'jihadi-cool' om daar bij te horen. Maar nu wordt het kalifaat de nek omgedraaid, verkleden jihadi's zich als vrouw om te kunnen vluchten, verliest IS elke dag terrein. 'Wij zijn niet bang', scanderen de Barcelonezen na de aanslag in hun stad. Een underdog die steeds meer verliest? Dat is gewoon een loser. Als je de terrorist ook als loser framet, dan past dat in het bredere plaatje. Het zijn losers, overal en allemaal.

 

Benieuwd hoe u framing (reframing) voor uw organisatie kunt inzetten?

Schrijf u nu in voor de 1-daagse Masterclass Framing die plaatsvindt op 9 november 2017 bij Erasmus Academie (www.erasmusacademie.nl/framing)


Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

AfbeeldingErasmus Academie

 

Telefoon: 010-408 1839

E-mail: info@erasmusacademie.nl

Website: www.erasmusacademie.nl


Agenda

Incompany

Opleiden wanneer het u uitkomt, op een locatie die u prettig vindt, op een manier die past bij u en uw collega's! Dat noemen we bij Erasmus Academie een incompanytraject.

Zoekt u een passende opleiding of een opleiding op maat bij u op kantoor? Bekijk dan nu de website van Erasmus Academie.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws van Erasmus Academie? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

Meer nieuws

Contactgegevens

AfbeeldingPostadres:

Postbus 1738

3000 DR Rotterdam

Bezoekadres:

Van der Goot Building (M)
Kamer M6-13 - M6-20
Burg. Oudlaan 50 (Woudestein) 
3062 PA Rotterdam

 

Telefoon: 010-408 1839 (Ma-vr: 09:00-17:00 uur)

 

E-mail: info@erasmusacademie.nl
Internet: www.erasmusacademie.nl

Blijf op de hoogte:

 

Afbeelding Afbeelding Afbeelding

Afbeelding

Onze bloggers