of 59761 LinkedIn

Procesoptimalisatie: de basis is process mining

Procesoptimalisatie: de basis is Process Mining. Process mining is een snelle en eenvoudige methode om aan de hand van data inzicht te krijgen in de afwijkingen en knelpunten van 'bedrijfs'processen.
Erasmus Academie Reageer

Erasmus Academie introduceert Process Mining.

Op 15 november 2018 start Erasmus Academie de nieuwe, tweedaagse opleiding Process Mining. Process mining is een snelle en eenvoudige methode om aan de hand van data inzicht te krijgen in de afwijkingen en knelpunten van bedrijfsprocessen. Het inzichtelijk maken van deze processen is de eerste stap op weg naar procesoptimalisatie.

Wat is process mining?

Het principe van Process Mining is vrij eenvoudig: mensen die binnen een organisatie computersystemen gebruiken laten sporen in de vorm van data na. Process Mining is een techniek waarmee deze data wordt ingezet om snel en objectief de processen in beeld te brengen.

Process mining kan onderdeel zijn van een Lean Six Sigma, auditing of een standaardisatietraject. Ook kan de techniek worden ingezet bij vernieuwing en compliance.


Basis voor procesoptimalisatie

Tijdens de cursus worden analyses uitgevoerd met behulp van speciale process mining software: Disco. Disco laat op grafische wijze zien hoe de processen daadwerkelijk worden uitgevoerd en wat de afwijkingen zijn ten opzichte van de standaard afspraken.

Process mining toont aan welke stappen overbodig zijn, of de volgorde kan worden aangepast en hoeveel variatie er in uw bedrijfsprocessen plaats vindt. Het afsluiten van een verzekering duurt bijvoorbeeld twee weken, maar na een process mining analyse blijkt dit ook in één week te kunnen.

Direct resultaat

Tijdens de cursus ontdekt u wat process mining is, hoe het werkt en wat de mogelijkheden zijn. U leert hoe u zelf analyses kunt maken in het gebruiksvriendelijke programma Disco. De resultaten, inefficiënties en afwijkingen ten opzichte van de standaard worden in een oogopslag worden weergegeven. U kunt hierdoor gemakkelijk uw collega’s meenemen in het traject.


Geen voorkennis vereist

De cursus is gericht op iedereen die zich bezighoudt met het monitoren en verbeteren van bedrijfsprocessen. Denk bijvoorbeeld aan procesanalisten, procesmanagers, businesscontrollers, auditors, data-deskundigen en aan professionals die werken met Lean Six Sigma. Er is geen voorkennis vereist. Evenmin is het nodig om ervaring te hebben met programmeren. Binnen Erasmus Academie valt Process Mining onder het cluster Data- en informatiemanagement, waar ook de Masterclasses Data-analyse en Data Science deel van uitmaken.


Meer informatie

Ga op 15 en 16 november zelf aan de slag met process mining tijdens de tweedaagse Masterclass.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

AfbeeldingErasmus Academie

 

Telefoon: 010-408 1839

E-mail: info@erasmusacademie.nl

Website: www.erasmusacademie.nl


Hoe sta jij tegenover online & blended onderwijs?

Agenda

Incompany

Opleiden wanneer het u uitkomt, op een locatie die u prettig vindt, op een manier die past bij u en uw collega's! Dat noemen we bij Erasmus Academie een incompanytraject.

Zoekt u een passende opleiding of een opleiding op maat bij u op kantoor? Bekijk dan nu de website van Erasmus Academie.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws van Erasmus Academie? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

Meer nieuws

Contactgegevens

AfbeeldingPostadres:

Postbus 1738

3000 DR Rotterdam

Bezoekadres:

Van der Goot Building (M)
Kamer M6-13 - M6-20
Burg. Oudlaan 50 (Woudestein) 
3062 PA Rotterdam

 

Telefoon: 010-408 1839 (Ma-vr: 09:00-17:00 uur)

 

E-mail: info@erasmusacademie.nl
Internet: www.erasmusacademie.nl

Blijf op de hoogte:

 

Afbeelding Afbeelding Afbeelding

Afbeelding

Onze bloggers

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!