of 61043 LinkedIn

Oude meuk verjongen: het is Spielerei met woorden

Minister Cora van Nieuwenhuizen is verantwoordelijk voor de infrastructuur - voor onze wegen, bruggen, tunnels en sluizen. Haar Ministerie doet twee dingen: aanleg van nieuwe infrastructuur en onderhoud van bestaande infrastructuur. Aanleg van nieuwe infrastructuur is natuurlijk stoer en spannend voor politici en ingenieurs: je creëert iets nieuws, dat nog niet bestaat - en dat is heel zichtbaar. Onderhoud is suf en saai: het moet gebeuren, is vaak onzichtbaar en levert niets nieuws op.

Veel infrastructuur stamt uit de jaren vijftig en is aan het einde van haar levensduur. Dus kondigt de minister een groot en duur onderhoudsprogramma aan. Ze noemt het ‘Verjongen, Vernieuwen en Verduurzamen’. Het zijn precies de goede woorden.

 

Bij onderhoud van infrastructuur uit de jaren vijftig, denk je al snel aan oude meuk. Door het  onderhoud kan die langer mee - kan die oude meuk nog ouder worden. Nee, zegt de minister, het gaat om ‘verjongen’. Bij onderhoud denk je aan een tunnel uit het jaar kruik, die we met wat plak- en pleisterwerk oplappen. Nee, zegt de minister, het gaat om ‘vernieuwen’. En door dat verjongen en vernieuwen, wordt de infrastructuur ook nog duurzamer.

 

Het is een beetje Spielerei met woorden. Maar toch, als je voortdurend hoort dat de ingenieurs van het Ministerie de infrastructuur kunnen verjongen en vernieuwen, wordt onderhoud opeens stoer en spannend. Vergeleken daarmee is de aanleg van nieuwe infrastructuur eigenlijk veel simpeler - bijna een beetje suffig en saai.

 

Meer informatie

Wilt u meer weten over de kracht van Framing? Schrijf u dan in voor onze Masterclass Framing die op donderdag 24 mei 2018 zal plaatsvinden bij Erasmus Academie. 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

AfbeeldingErasmus Academie

 

Telefoon: 010-408 1839

E-mail: info@erasmusacademie.nl

Website: www.erasmusacademie.nl


Hoe sta jij tegenover online & blended onderwijs?

Agenda

Filosofie in modules

Incompany

Opleiden wanneer het u uitkomt, op een locatie die u prettig vindt, op een manier die past bij u en uw collega's! Dat noemen we bij Erasmus Academie een incompanytraject.

Zoekt u een passende opleiding of een opleiding op maat bij u op kantoor? Bekijk dan nu de website van Erasmus Academie.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws van Erasmus Academie? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

Meer nieuws

Contactgegevens

AfbeeldingPostadres:

Postbus 1738

3000 DR Rotterdam

Bezoekadres:

Van der Goot Building (M)
Kamer M6-13 - M6-20
Burg. Oudlaan 50 (Woudestein) 
3062 PA Rotterdam

 

Telefoon: 010-408 1839 (Ma-vr: 09:00-17:00 uur)

 

E-mail: info@erasmusacademie.nl
Internet: www.erasmusacademie.nl

Blijf op de hoogte:

 

Afbeelding Afbeelding Afbeelding

Afbeelding

Onze bloggers