of 60831 LinkedIn

Online onderwijs is een blijvertje

Online onderwijs is een blijvertje. Ruime meerderheid geeft aan ook in de toekomst online onderwijs te willen.
Erasmus Academie Reageer

Ruime meerderheid geeft aan ook in de toekomst online onderwijs te willen.

Zoals de corona-crisis een katalysator is geweest voor het thuiswerken, zo lijkt het ook een positieve invloed te hebben op het volgen van online onderwijs. Uit een recent onderzoek van Erasmus Academie blijkt dat maar liefst 72% van de mensen die hebben gereageerd, denken dat zij ook na de corona-crisis online onderwijs zullen blijven volgen.

Door de aanhoudende corona-crisis is Erasmus Academie bezig om opleidingen en cursussen versneld blended te maken. Blended onderwijs is fysiek, klassikaal onderwijs, ondersteund door een online leeromgeving. En in sommige gevallen worden cursussen zelfs alleen maar online gegeven. Natuurlijk steeds met behoud van interactie tussen docenten en deelnemers en waar nodig en mogelijk met inachtneming van de 1,5 meter-maatregelen.


Enquete

Om te meten hoe onze deelnemers online onderwijs waarderen, hebben we afgelopen weken een enquete gehouden. In totaal 68 mensen hebben de vragenlijst ingevuld. Ruim tweederde (68%) van de deelnemers heeft goede ervaringen met online onderwijs. Bij het volgen van online onderwijs wil driekwart (75%) wel dat het onderwijs interactief is. Ruim driekwart (77%) verwacht wel dat een online opleiding aantrekkelijker is geprijsd. 


Liefst online

Als we specifiek kijken naar online onderwijs in de Corona/Covid19 periode dan geeft tweederde (67%) aan een opleiding het liefst online te volgen. Het online volgen van onderwijs is een goede oplossing. Er is maar een klein deel (35%) dat nu opleidingen uitstelt.


Afbeelding


Bijna driekwart (72%) verwacht ook na de corona-periode opleiding deels online te willen volgen. Terwijl een nog redelijk kleine groep (28%) aangeeft ook voor de nabije toekomst een duidelijke voorkeur te hebben voor online onderwijs.

 

Afbeelding

 

Sociale aspect

Uit de opmerkingen van deelnemers blijkt dat online onderwijs echt een aantal voordelen met zich meebrengt. Onderwijs kan nu op afstand doorgaan, deelnemers van buiten Rotterdam en omgeving sluiten makkelijker aan en geen reistijd naar de EUR is een pre. Uitdagingen zijn wel dat het technisch allemaal goed moet lopen en dat docenten de interactie opzoeken in de online omgeving. Het sociale aspect is voor deelnemers ook belangrijk, ze missen wel het kopje koffie en het praatje met andere deelnemers.

 

Afbeelding

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

AfbeeldingErasmus Academie

 

Telefoon: 010-408 1839

E-mail: info@erasmusacademie.nl

Website: www.erasmusacademie.nl


Hoe sta jij tegenover online & blended onderwijs?

Agenda

Filosofie in modules

Incompany

Opleiden wanneer het u uitkomt, op een locatie die u prettig vindt, op een manier die past bij u en uw collega's! Dat noemen we bij Erasmus Academie een incompanytraject.

Zoekt u een passende opleiding of een opleiding op maat bij u op kantoor? Bekijk dan nu de website van Erasmus Academie.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws van Erasmus Academie? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

Meer nieuws

Contactgegevens

AfbeeldingPostadres:

Postbus 1738

3000 DR Rotterdam

Bezoekadres:

Van der Goot Building (M)
Kamer M6-13 - M6-20
Burg. Oudlaan 50 (Woudestein) 
3062 PA Rotterdam

 

Telefoon: 010-408 1839 (Ma-vr: 09:00-17:00 uur)

 

E-mail: info@erasmusacademie.nl
Internet: www.erasmusacademie.nl

Blijf op de hoogte:

 

Afbeelding Afbeelding Afbeelding

Afbeelding

Onze bloggers

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!