of 60249 LinkedIn

Lunchlezing bij Waterschap Hollandse Delta

Lunchlezing bij Waterschap Hollandse Delta. Lezing in het teken van de groeiende noodzaak van keten- of netwerksamenwerking
Erasmus Academie Reageer

Het heeft even geduurd, maar nu weten organisaties hun weg naar Erasmus Academie te vinden voor een lunchlezing. Afgelopen woensdag bijvoorbeeld was er een lunchlezing over ketenregie bij het Waterschap Hollandse Delta in Ridderkerk.

De lunchlezing is een initiatief van Erasmus Academie. Onder het motto ‘u verzorgt het broodje, wij zorgen voor de docent’, kunnen organisaties tegen zeer geringe kosten en op laagdrempelige manier kennisnemen van bijvoorbeeld ketenregie, design thinking of procesmanagement.


Ketensamenwerking

De bijeenkomst bij het Waterschap Hollandse Delta stond bijvoorbeeld in het teken van de groeiende noodzaak van keten- of netwerksamenwerking. Olaf Duin, senior adviseur bij Waterschap Hollandse Delta, constateerde bijvoorbeeld dat in de afvalwaterketen Waterschap Hollandse Delta en gemeenten nauw samen werken, waarbij elke partij verschillende belangen vertegenwoordigd.


Concrete resultaten

Duijn: “Bij het samenwerken in projecten is het belangrijk in een vroeg stadium ieders belang expliciet op tafel te krijgen. Dit kan het proces aanzienlijk versnellen en leidt tot betere resultaten. In andere gevallen voorkomt het dat je eindeloos langs elkaar heen praat zonder dat je tot concrete resultaten komt.”


Big data en beleid

Bij een andere lunchlezing maandag 7 oktober bij de gemeente Dordrecht stond het gebruik van big data bij beleid centraal. Ondanks de voordelen blijkt er nog veel koudwatervrees te zijn. “Kan niet, mag niet en het kost te veel”, vatte gastspreker dr. Rebeca Moody, de -veelal onterechte - weerstand tegen het gebruik van big data in beleid samen.


Voordelen

Terwijl de voordelen van het gebruik van big data in beleid evident zijn. Door big data weten we meer. Daardoor kunnen we effectiever beleid maken. Met als gevolg dat zowel het proces als de uitkomsten effectiever zijn. En omdat er meer efficiëntie is, zijn burgers en beleidsmakers meer tevreden. Iedereen blij dus.


Alignement

Volgens Moody, die kerndocent is van de opleiding Big Data en Beleid, Is er veel meer mogelijk - zowel technisch, juridisch als organisatorisch - dan vaak gedacht. Organisaties zouden om te beginnen in ieder geval kunnen beginnen met hun alignement op orde te krijgen.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

AfbeeldingErasmus Academie

 

Telefoon: 010-408 1839

E-mail: info@erasmusacademie.nl

Website: www.erasmusacademie.nl


Hoe sta jij tegenover online & blended onderwijs?

Agenda

Incompany

Opleiden wanneer het u uitkomt, op een locatie die u prettig vindt, op een manier die past bij u en uw collega's! Dat noemen we bij Erasmus Academie een incompanytraject.

Zoekt u een passende opleiding of een opleiding op maat bij u op kantoor? Bekijk dan nu de website van Erasmus Academie.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws van Erasmus Academie? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

Meer nieuws

Contactgegevens

AfbeeldingPostadres:

Postbus 1738

3000 DR Rotterdam

Bezoekadres:

Van der Goot Building (M)
Kamer M6-13 - M6-20
Burg. Oudlaan 50 (Woudestein) 
3062 PA Rotterdam

 

Telefoon: 010-408 1839 (Ma-vr: 09:00-17:00 uur)

 

E-mail: info@erasmusacademie.nl
Internet: www.erasmusacademie.nl

Blijf op de hoogte:

 

Afbeelding Afbeelding Afbeelding

Afbeelding

Onze bloggers

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!