of 59082 LinkedIn

Je ziet het voor je: de zuinige Trouwabonnee, die de krant doorgeeft aan de overburen

Ook kranten worden geframed. De Volkskrant was lang de krant voor verzuurd Nederland - je begon de dag met een glas azijn, of met de Volkskrant. NRC zou zelfingenomen lezers hebben - diep tevreden over de eigen ruimdenkendheid.

Hoe ontstaan die beelden? Je neemt de kernwaarde van een krant - en benadrukt vervolgens de schaduwzijde daarvan. De Volkskrant is een linksige, kritische krant - van kritisch maak je zuur, cynisch. NRC is van de nuance, wil alle perspectieven laten zien, zoekt de volle breedte. Daar maak je betweterig van en betweters zijn zelfingenomen. Je herkent die negatieve beelden, die schaduwzijden, omdat ze zo nauw samenhangen met de kernwaarden.

 

En Trouw? Eerst de schaduwzijden. Trouw-lezers lijken een beetje saai en onbestemd, zijn moeilijk te plaatsen. Zijn wat zweverig. Zuinigjes ook - Trouw heeft meer meelezers dan andere kranten. Je ziet het voor je: de zuinige Trouw-abonnee, die de krant doorgeeft aan de overburen. 

 

Maar schaduwzijden staan voor kernwaarden. Saai? Trouw-lezers zijn beschouwend, lopen niet hijgerig achter hypes aan. Onbestemd? Trouw past niet in het links-rechts schema, staat open voor beide geluiden. Zweverig? Wellicht is er meer tussen hemel en aarde. Trouw staat er open voor - doorgrondt daardoor het fenomeen ‘religie’, dat zo belangrijk is in onze tijd. Zuinig? Het immateriële is vaak belangrijker dan het materiële. En dat krantjes doorgeven? Tja, Trouw begon als verzetskrant - en die werd niet netjes bezorgd, die moest je heimelijk doorgeven.

 

Meer informatie

Wilt u meer weten over de kracht van Framing? Schrijf u dan in voor onze Masterclass Framing die op donderdag 24 mei 2018 zal plaatsvinden bij Erasmus Academie.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

AfbeeldingErasmus Academie

 

Telefoon: 010-408 1839

E-mail: info@erasmusacademie.nl

Website: www.erasmusacademie.nl


Agenda

Incompany

Opleiden wanneer het u uitkomt, op een locatie die u prettig vindt, op een manier die past bij u en uw collega's! Dat noemen we bij Erasmus Academie een incompanytraject.

Zoekt u een passende opleiding of een opleiding op maat bij u op kantoor? Bekijk dan nu de website van Erasmus Academie.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws van Erasmus Academie? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

Meer nieuws

Contactgegevens

AfbeeldingPostadres:

Postbus 1738

3000 DR Rotterdam

Bezoekadres:

Van der Goot Building (M)
Kamer M6-13 - M6-20
Burg. Oudlaan 50 (Woudestein) 
3062 PA Rotterdam

 

Telefoon: 010-408 1839 (Ma-vr: 09:00-17:00 uur)

 

E-mail: info@erasmusacademie.nl
Internet: www.erasmusacademie.nl

Blijf op de hoogte:

 

Afbeelding Afbeelding Afbeelding

Afbeelding

Onze bloggers

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!