of 59761 LinkedIn

"Goede introductie voor iedereen die met big data aan de slag wil"

"Goede introductie voor iedereen die met big data aan de slag wil". Alumnus Willem de Jonge over de opleiding Data Analyse.
Erasmus Academie Reageer
Alumnus Willem de Jonge over de opleiding Data Analyse.
De opleiding Data Analyse - Grip krijgen op Big Data van Erasmus Academie leert de deelnemers waardevolle informatie uit big data te halen. Alumnus Willem de Jonge (59), business developer bij ABN AMRO, deelt zijn ervaringen.
        "Je leert niet alleen het recept, maar begrijpt echt wat je aan het doen bent"

 

Waarom heeft u voor deze opleiding gekozen? 
“Het begrip big data wordt steeds vaker gebruikt, maar weinig mensen kunnen precies uitleggen wat het is. Ik had hetzelfde. In de dagelijkse praktijk kom ik er zelf weinig mee in aanraking. Daarom kon ik wanneer collega’s het over big data hadden nooit de juiste vragen stellen. De kennis ontbrak. Ik wilde te weten komen wat wel en niet belangrijk was, zodat ik in de toekomst wel zou kunnen doorvragen. Dat is de reden dat ik voor de opleiding Data Analyse heb gekozen.”

Had u bepaalde verwachtingen voor u aan de opleiding begon? En zijn die verwachtingen uitgekomen?
“Ik verwachtte een combinatie tussen de theorie en de praktijk. Dat sprak mij ook erg aan toen ik de brochure voor het eerst las. Die verwachting is zeker uitgekomen. De theoretische achtergronden kwamen aan bod en die waren ook goed te begrijpen zonder kennis van ingewikkelde wiskunde. Het praktische programmeerdeel was informatief zonder dat het te moeilijk werd. De docent legde alles begrijpelijk en in spreektaal uit.”

Wat is het meest waardevolle dat u geleerd heeft tijdens de opleiding?
“Je leert niet alleen het receptje, maar je begrijpt echt wat je aan het doen bent. Dat is heel waardevol. Na de opleiding begrijp je de methodes, omdat je er zelf ook mee aan de slag bent gegaan tijdens het programmeren.”

Hoe helpt de opleiding u in uw dagelijkse werkzaamheden?
“Door de opleiding kan ik nu eindelijk de juiste vragen aan mijn collega’s stellen. Welke methoden heb je toegepast? Waarom heb je dat gedaan? Voorheen kreeg ik een verhaal te horen en dacht ik af en toe: het zal wel. Nu kan ik doorvragen en de inspanningen van mijn collega’s op waarde schatten. Dat helpt heel erg.” 

Is de opleiding voor iedereen toegankelijk?
“Jazeker. Zelf had ik bijvoorbeeld al wat kennis van programmeren, maar er waren genoeg andere cursisten die deze voorkennis niet hadden. Ook zij konden makkelijk meekomen, mede door de duidelijke uitleg van de docent.”

Zou u de opleiding aanraden?

“Ja, de combinatie theorie-praktijk is voor mij heel waardevol geweest. Het is een hele goede introductie en instap voor iedereen die met big data aan de slag wil. Wat is het precies en wat kan je er mee? Dat zijn vragen die beantwoord worden. Daarnaast zijn de locatie en de verzorging ook prima in orde.”


Meer informatie

Op vrijdag 22 maart start een nieuwe editie van de vierdaagse opleiding Data Analyse - Grip krijgen op Big Data. Wilt u meer weten? Bekijk de opleidingspagina.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

AfbeeldingErasmus Academie

 

Telefoon: 010-408 1839

E-mail: info@erasmusacademie.nl

Website: www.erasmusacademie.nl


Hoe sta jij tegenover online & blended onderwijs?

Agenda

Incompany

Opleiden wanneer het u uitkomt, op een locatie die u prettig vindt, op een manier die past bij u en uw collega's! Dat noemen we bij Erasmus Academie een incompanytraject.

Zoekt u een passende opleiding of een opleiding op maat bij u op kantoor? Bekijk dan nu de website van Erasmus Academie.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws van Erasmus Academie? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

Meer nieuws

Contactgegevens

AfbeeldingPostadres:

Postbus 1738

3000 DR Rotterdam

Bezoekadres:

Van der Goot Building (M)
Kamer M6-13 - M6-20
Burg. Oudlaan 50 (Woudestein) 
3062 PA Rotterdam

 

Telefoon: 010-408 1839 (Ma-vr: 09:00-17:00 uur)

 

E-mail: info@erasmusacademie.nl
Internet: www.erasmusacademie.nl

Blijf op de hoogte:

 

Afbeelding Afbeelding Afbeelding

Afbeelding

Onze bloggers

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!