of 59082 LinkedIn

Gezinshereniging of ketenmigratie?

In het immigratiebeleid kennen we de ‘familie-hereniging’. Een immigrant mag op een gegeven moment familie laten overkomen. De Republikeinen in de VS vinden dat maar niks, en spreken niet over ‘familie-hereniging’, maar over ‘chain immigration’ - vrij vertaald: keten- of ketting-immigratie. Aan een immigrant zit een keten van andere immigranten vast, soms wel vijftig in getal.

Wat is de kracht van die term - althans vanuit Republikeins perspectief?

 

Een. ‘Familie’ klinkt warm, gaat over mensen. ‘Keten’ klinkt koud, is een technische term. Met dat keten-immigratie, ontloop je de menselijke kant van van dit vraagstuk - je de-humaniseert het. En daardoor creëer je ruimte voor hardvochtige maatregelen.

 

Twee. De term voedt het beeld dat Republikeinen graag schetsen: er is massa-immigratie en de overheid is de controle daarop volledig kwijt. Je laat een immigrant toe omdat hij of zij bijdraagt aan de Amerikaanse economie. Die ene immigrant wordt echter gevolgd door tientallen anderen, die niet bijdragen aan de economie, maar alleen maar familie-van zijn.

 

Drie: je maakt het de pers lastig. Moet die spreken over ‘familie-hereniging’ of ‘keten-migratie’? Steeds vaker duikt het woord ‘chain migration’ op. En als de pers het over ‘familievereniging’ gaat kun je als Republikein opmerken dat dit een partijdig begrip is, een veel te rooskleurig beeld geeft van de werkelijkheid. Dat die partijdige pers verhult dat het om keten-migratie gaat.

 

Meer informatie

Wilt u meer weten over de kracht van Framing? Schrijf u dan in voor onze Masterclass Framing die op donderdag 24 mei 2018 zal plaatsvinden bij Erasmus Academie.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

AfbeeldingErasmus Academie

 

Telefoon: 010-408 1839

E-mail: info@erasmusacademie.nl

Website: www.erasmusacademie.nl


Agenda

Incompany

Opleiden wanneer het u uitkomt, op een locatie die u prettig vindt, op een manier die past bij u en uw collega's! Dat noemen we bij Erasmus Academie een incompanytraject.

Zoekt u een passende opleiding of een opleiding op maat bij u op kantoor? Bekijk dan nu de website van Erasmus Academie.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws van Erasmus Academie? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

Meer nieuws

Contactgegevens

AfbeeldingPostadres:

Postbus 1738

3000 DR Rotterdam

Bezoekadres:

Van der Goot Building (M)
Kamer M6-13 - M6-20
Burg. Oudlaan 50 (Woudestein) 
3062 PA Rotterdam

 

Telefoon: 010-408 1839 (Ma-vr: 09:00-17:00 uur)

 

E-mail: info@erasmusacademie.nl
Internet: www.erasmusacademie.nl

Blijf op de hoogte:

 

Afbeelding Afbeelding Afbeelding

Afbeelding

Onze bloggers

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!