of 59925 LinkedIn

Digital Summer Lab 2020: 15 juni tot en met 3 juli

Digital Summer Lab 2020: 15 juni tot en met 3 juli. Zomers kennisfestival met innovatieve workshops voor professionals en verdiepende colleges voor een breed publiek
Erasmus Academie Reageer

Van maandag 15 juni tot en met vrijdag 3 juli 2020 organiseert Erasmus Academie het Summer Lab. Het Summer Lab is een zomers kennisfestival met innovatieve workshops voor professionals en verdiepende colleges voor een breed publiek. Op deze manier komt het beste van Erasmus Academie samen in een digitaal laboratorium waar nieuwe ideeën opborrelen.

Normaal gesproken vindt het Summer Lab plaats op de campus van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Helaas is dat deze zomer niet mogelijk en zijn wij gedwongen om het programma te digitaliseren. Dat was natuurlijk een kleine domper, maar we gaan niet bij de pakken neer zitten. We gaan deze digitale uitdaging met opgerolde mouwen aan. We zien nieuwe kansen en mogelijkheden in digitaal onderwijs, die wij graag samen met onze docenten en u willen ontdekken.

 

Een digitale uitdaging

Digitaal onderwijs komt met eigen, specifieke uitdagingen. In de collegezaal kan de docent improviseren, aanvoelen wat de sfeer is en non-verbale communicatie ‘lezen’. Bij digitaal contact is dat een stuk moeilijker. In digitaal onderwijs is het belangrijk om activerend onderwijs te geven, de informatie te doseren en rekening te houden met de techniek en technische kennis van cursisten.

De afgelopen weken hebben we, samen met de docenten, gewerkt aan onze digitale didactische kennis en bijbehorende onderwijsvormen. Het restultaat staat hieronder: een volledig live, digitaal programma bestaande uit interactieve workshops, cursussen en webinars. De Kinderacademie is in dit programma helaas komen te vervallen, omdat kinderen momenteel voor school al veel achter het scherm zitten om te leren.

 

Waar volg ik digitaal onderwijs?

Erasmus Academie heeft verschillende videosystemen onderzocht. Daarbij is vooral gekeken naar de geschiktheid van het systeem voor onderwijsdoeleinden. Online onderwijs vraagt bijzondere functies, zoals een chatfunctie om vragen te stellen, polls om kennis te toetsen en break-out rooms om in kleine groepjes uiteen te gaan om bijvoorbeeld een casus te bespreken. We hebben voor ZOOM gekozen, omdat het als enige al deze functie biedt. Als u zich inschrijft voor een digitaal programma ontvangt u van ons alle benodigde informatie om het programma via ZOOM bij te wonen.

Er zijn veel berichten in de media over privacy issues in het gebruik van ZOOM. Erasmus Academie volgt die berichten op de voet en evalueert de veiligheidsrisico's. We hebben ondertussen maatregelen genomen om uw en onze privacy te waarborgen. Deze vindt u onderaan op onze pagina over veelgestelde vragen rond corona en onderwijs.

 

Programma

Data

Docent

Titel

15, 17, 22 en 24 juni

Ir. Karin Anema Colombia: niets is wat het lijkt

15, 22 en 29 juni

Dr. Ruud Licht Afweer tegen ziekmakers: over corona, symbiose en zoönosen

16, 23 en 30 juni

Ype de Boer MA Walter Benjamin: moderniteit, ervaringsarmoede en het onderbreken van de geschiedenis

17, 19, 24 en 26 juni,

1 juli

Gerko Tempelman MA Filosofie en Islam
17 en 24 juni, 1 juli Drs. Krzysztof Dobrowolski-Onclin Van Szymborska tot Tokarczuk: Poolse literatuur van de laatste decennia
18, 25 en 30 juni, 2 juli Drs. Karel Onwijn De hete adem van Rusland
18 en 22 juni Dr. Andreas Wismeijer Hechting: samen veilig
19 en 26 juni, 3 juli Dr. Moïra Müller Griekse tragedies en morele dilemma's
19 juni Prof. dr. ir. Marijn Janssen &
Dr. Paul Brous
Sturen van Artificial Intelligence
20 juni Ype de Boer MA Filosofie van de erotiek
22 en 24 juni Prof. dr. Meine Pieter van Dijk & Prof. dr. Jos de Mul China, vriend of vijand? Wat hebben we door de coronacrisis over China geleerd?
25 juni en 2 juli Drs. Liesje Schreuders

De Pest - tweeluik over Boccaccio en Camus

29 juni en 1 juli                                                  Freek de Haan MSc & Vivien Butot MSc                                 Hoe manage je privacy in een smart city?
Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

AfbeeldingErasmus Academie

 

Telefoon: 010-408 1839

E-mail: info@erasmusacademie.nl

Website: www.erasmusacademie.nl


Hoe sta jij tegenover online & blended onderwijs?

Agenda

Incompany

Opleiden wanneer het u uitkomt, op een locatie die u prettig vindt, op een manier die past bij u en uw collega's! Dat noemen we bij Erasmus Academie een incompanytraject.

Zoekt u een passende opleiding of een opleiding op maat bij u op kantoor? Bekijk dan nu de website van Erasmus Academie.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws van Erasmus Academie? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

Meer nieuws

Contactgegevens

AfbeeldingPostadres:

Postbus 1738

3000 DR Rotterdam

Bezoekadres:

Van der Goot Building (M)
Kamer M6-13 - M6-20
Burg. Oudlaan 50 (Woudestein) 
3062 PA Rotterdam

 

Telefoon: 010-408 1839 (Ma-vr: 09:00-17:00 uur)

 

E-mail: info@erasmusacademie.nl
Internet: www.erasmusacademie.nl

Blijf op de hoogte:

 

Afbeelding Afbeelding Afbeelding

Afbeelding

Onze bloggers

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!