of 59281 LinkedIn

Goede raad voor een sterke gemeenteraad

Goede raad voor een sterke gemeenteraad. Praktische handreiking hoe een raadslid succesvol grip kan krijgen en houden.
Deloittte Reageer

Praktische handreiking hoe een raadslid succesvol grip kan krijgen en houden.

Ook na deze gemeenteraadsverkiezingen brengen Deloitte en de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden gezamenlijk het Raadsledenboekje uit. Deze is volledig geactualiseerd naar 2018.

Wat is het raadsledenboekje?

Voor u, als nieuw of herkozen raadslid, begint een belangrijke periode. Vier jaar lang heeft u de taak van volksvertegenwoordiger, kadersteller en toezichthouder op het college van burgemeester en wethouders. Maar hoe doe je dat binnen het vaak beperkte aantal uren? Hoe werkt een gemeente eigenlijk en wat wordt er van je verwacht? Over welke instrumenten kun je beschikken en wanneer ben je als raadslid succesvol? Het raadsledenboekje is bedoeld als handig hulpmiddel voor raadsleden om zich de materie snel eigen te maken. 

 

Wij hopen met dit boekje een bijdrage te leveren aan het functioneren van gemeenteraden. Hoe hou en krijg je als raadslid grip op de gang van zaken? Dit alles met als doel dat u als raadslid de materie zich snel eigen kunt maken en professioneel kunt opereren zodat uw gemeenteraad een sterke en krachtige raad kan en zal zijn.

 

In magazine en als download

Dit jaar is er ook een online magazine ontwikkeld met de belangrijkste items uit de verschillende hoofdstukken. Hier kunt u inzien welke onderwerpen er behandeld worden in het raadsledenboekje. Wilt u verder lezen of het boekje als naslagwerk bewaren? Vul dan het formulier in en ontvang het boekje in uw mailbox.

 

Wilt u meer weten over het raadsledenboekje of heeft u vragen over uw rol als raadslid of bestuurder? Neem dan contact op met Patrick Jussen of Rein-Aart van Vugt.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingDeloitte 
Wilhelminakade 1 
3072 AP, Rotterdam
Tel.nr. 088 288 2888
www.deloitte.nl/publiekesector 
rdubbeldeman@deloitte.nl

Meer nieuws

Opleidingen

Btw in de praktijk voor gemeenten


18 juni 2019 | Utrecht