of 59318 LinkedIn

Alliantie met overheid en bedrijfsleven

Alliantie met overheid en bedrijfsleven. Minister Grapperhaus gaf startschot landelijk dekkend stelsel van samenwerkingsverbanden op het gebied van ict-beveiliging
Deloitte Reageer

Minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus heeft het startsein gegeven voor de inrichting van een landelijk dekkend stelsel van samenwerkingsverbanden op het gebied van ict-beveiliging, waar Deloitte ook onderdeel van uitmaakt.

De samenwerking tussen de overheid en het bedrijfsleven moet ervoor zorgen dat de ambities uit de vorige maand gepresenteerde Nederlandse Cyber Security Agenda uitgevoerd gaan worden. Een van de maatregelen is het komen tot een integrale aanpak van publiek-private ict-beveiliging.

 

Inge Philips, director Cyber Risk Services van Deloitte over de samenwerking: "Deze Cyber Security Alliantie onderstreept het belang van wat een samenwerking tussen de overheid en het bedrijfsleven kan doen. Ieder jaar voert Deloitte onderzoek uit naar het potentieel waardeverlies door cyberrisico’s in Nederland. Deze inhoudelijke kennis over cyberrisico’s en onze ervaring opgedaan als een van de grootste cybersecurityadviespraktijken zetten we in om het land digitaal veilig te maken. Ik ben er daarom trots op dat Deloitte een prominente rol speelt in deze alliantie."
 

De alliantie

Andere partijen die meedoen aan deze alliantie, zijn: KPN, Schiphol, de ICANN, PostNL, Rabobank, VNO-NCW, de Nationale Politie, de AIVD en de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid.

 

Contact

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingDeloitte 
Wilhelminakade 1 
3072 AP, Rotterdam
Tel.nr. 088 288 2888
www.deloitte.nl/publiekesector 
rdubbeldeman@deloitte.nl

Meer nieuws

Opleidingen