of 59244 LinkedIn

10 megatrends die van vitaal belang zijn voor robuust beleid

10 megatrends die van vitaal belang zijn voor robuust beleid. Wat is het belang en impact van deze trends?
Deloitte Reageer

Wat is het belang en impact van deze trends?

De overheid heeft dagelijks te maken met een veelvoud aan ontwikkelingen. Als beleidmaker wilt u weten hoe deze aspecten van invloed zijn op uw specifieke beleidsterrein en welke impact dit met zich mee brengt. In het boekje ‘The Megatrends of Tomorrow’s World’ worden 35 ontwikkelingen en 10 trends beschreven die aan de basis staan van de veranderende maatschappij.

In het boekje worden 35 ontwikkelingen benoemd, die elkaar versnellen en beinvloeden, wat leidt tot universele trends die onze huidige maatschappij flink kunnen veranderen.

 

De 10 universele trends zijn verhalen van de toekomst, van disruptieve trends zoals dematerialisatie tot trends die al langer gaande zijn zoals veroudering. De implicaties op sociaal, technologisch, politiek en economisch gebied worden toegelicht met wereldwijde voorbeelden.

 

Wat is de invloed op beleid?

Aangezien niemand over een glazen bol beschikt, blijft de toekomst onzeker. Echter, we weten wel dat de beschreven ontwikkelingen en trends onze toekomstige maatschappij danig gaan beïnvloeden. Daarom is het belangrijk om bij het maken van beleid rekening te houden met mogelijke toekomstige ontwikkelingen en deze te incorporeren in de huidige beleidsetting.

 

Het meenemen van de ontwikkelingen door middel van scenario’s zorgt voor toekomstgericht en flexibel beleid. Impact Assessments, waarin technologische, economische, sociale en demografische ontwikkelingen worden meegenomen, vormen een waardevol toetsingskader voor te implementeren en te evalueren beleid. 

 

Dit boek is samengesteld door het “Center for the long view”, onderdeel van Monitor Deloitte. 

 

Bekijk hier het webinar: Impact of Megatrends on policy making!

 

Contact

+31652048278

 

Sjoerd van der Smissen is a partner at Deloitte Consulting and leads the Public Sector Strategy, Operations and Innovation team. Sjoerd has over 16 years of experience in many strategy, innovation and... Meer 

 

AfbeeldingVincent Viool

Director

+31612677088

 

Vincent Viool is Director Strategy at Monitor Deloitte The Netherlands, Deloitte’s strategy consulting practice providing business transformation, corporate and business unit, customer, digital, innov... Meer

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingDeloitte 
Wilhelminakade 1 
3072 AP, Rotterdam
Tel.nr. 088 288 2888
www.deloitte.nl/publiekesector 
rdubbeldeman@deloitte.nl

Meer nieuws

Opleidingen

Btw in de praktijk voor gemeenten


18 juni 2019 | Utrecht