of 59179 LinkedIn

Masterclass Vertrekregelingen

Reageer

Masterclass.

In het arbeidsrecht verdient een schikking – het treffen van een ontslagregeling – vaak de voorkeur boven een ontslagprocedure bij de rechter. Bij de overheid geldt dat misschien nog wel meer dan in het bedrijfsleven. Maar het ambtenarenrecht kent vele eigenaardigheden en dat maakt het treffen van ontslagregelingen bij de overheid tot een vak apart. In de masterclass worden de ins en outs van het treffen van een ontslagregeling bij de overheid behandeld. Na het volgen van de masterclass bent u goed voorbereid voor het geval dat in uw organisatie een ontslagregeling getroffen moet worden
De masterclass Vertrekregelingen wordt op verschillende dagen aangeboden: 28 juni en 5 juli in Den Haag, 15 september in Maastricht en 13 oktober in 's-Hertogenbosch.

Een ontslagregeling bij de overheid

Wat maakt het treffen van een ontslagregeling in het ambtenarenrecht zo bijzonder? Er is allereerst sprake van een eenzijdige aanstelling die ook alleen eenzijdig door de werkgever beëindigd kan worden.  Bovendien is de werkgever eigenrisicodrager voor de WW. Dat betekent dat de werkgever de kosten van een eventuele uitkering zelf moet betalen. Verder moet bij de overheid rekening worden gehouden met de bepalingen uit de Wet openbaarheid van bestuur en de Wet normering topinkomens.
 
Inhoud masterclass ‘vertrekregelingen
’In de masterclass komen al deze bijzondere aspecten van het treffen van een ontslagregeling bij de overheid aan bod. Daarnaast is er aandacht voor het afkopen van uitkeringsrechten en het “wegcontracteren” van de mogelijkheid van bezwaar en beroep. En wat te doen als de ambtenaar zich niet aan de afspraken houdt of als een regeling moet worden getroffen met een ambtenaar die overspannen is? Ook worden interessante uitspraken besproken, bijvoorbeeld over de CRvB-formule en de toepassing van hoofdstuk 10d CAR/UWO.
 
Praktische insteek masterclass
In de masterclass wordt u in één dagdeel bijgepraat over de bijzondere aspecten van het onderwerp vertrekregelingen. De masterclass kent een praktische insteek. Voorafgaand aan de masterclass wordt de deelnemers een korte casus toegestuurd, met het verzoek een conceptregeling op te stellen. De casus wordt tijdens de masterclass besproken. Er is ruimte voor vragen en het bespreken van praktijksituaties.
 
Waar en wanneer:
De masterclass Vertrekregelingen wordt aangeboden op:
  • donderdag 15 september 2016 van 13:30 uur tot 16:30 uur bij Capra in Maastricht;

  • donderdag 13 oktober 2016 van 13:30 uur tot 16:30 uur bij Capra in 's-Hertogenbosch

 

Kosten:

De kosten voor deze masterclass Vertrekregelingen bedragen € 275,--. U ontvangt het cursusmateriaal digitaal.
 
Meer informatie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Monique Jansen, Tel. 073-6131345 (vestiging Capra ‘s-Hertogenbosch).

Inschrijven voor een van deze masterclasses via dit formulier.
 
 

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Abonneer u op onze nieuwsbrief!

Dan ontvangt u 10 keer per jaar de Capra Concreet met daarin artikelen over actuele arbeidsrechtelijke uitspraken, het laatste nieuws rondom Normalisering en andere zaken die interessant zijn voor juristen, personeelsadviseurs en HRM-medewerkers.


Abonneer u hier!

AGENDA

Capra Advocaten: praktische hulp bij vragen rondom normalisering

Afbeelding

De Capra Academie

De Capra Academie biedt cursussen aan voor juristen, personeelsadviseurs en HRM-medewerkers. Onze cursussen sluiten goed aan bij uw dagelijkse praktijk en worden gegeven door ervaren advocaten van Capra. De Capra Academie is een CRKBO-geregistreerde instelling. Daarmee voldoet de Capra Academie aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. U bent hierdoor verzekerd van een uitstekende opleiding en heeft als voordeel dat u geen btw betaalt over de opleidingskosten.


www.capra-academie.nl

Meer nieuws

Afbeelding

Vestiging ´s-Gravenhage

Laan Copes van Cattenburch 56, 2585 GC ’s-Gravenhage

T 070-364 81 02; F 070-361 78 47

s-gravenhage@capra.nl


Vestiging ´s-Hertogenbosch

Bastion Vught 1, 5211 CZ ’s-Hertogenbosch
Postbus 11078, 5200 EB ’s-Hertogenbosch

T 073-613 13 45; F 073-614 82 16

s-hertogenbosch@capra.nl


Vestiging Zwolle

Terborchstraat 12, 8011 GG Zwolle

T 038-423 54 14; F 038-423 47 84

zwolle@capra.n


Vestiging Maastricht
Spoorweglaan 7, 6221 BS Maastricht

T 043-760 06 00; F 043-760 06 09

maastricht@capra.nl


www.capra.nl