of 59345 LinkedIn

Integriteitsregels in het publieke domein, een update

Capra Advocaten Reageer

Van bestuurders in het openbaar bestuur wordt een hoge mate van integriteit verwacht. Belangenverstrengeling of grensoverschrijdend handelen kunnen disciplinaire gevolgen hebben voor de ambtenaren. Voor bestuurders kan een integriteitskwestie leiden tot opzeggen van het vertrouwen en mogelijk het aftreden van de betreffende bestuurder. Recent nog haalden enkele integriteitskwesties rondom wethouders de landelijke pers. 

Capra Advocaten vindt het belangrijk dat bestuurders zich voorafgaand aan de benoeming bewust zijn van de integriteitsregels. In dat kader biedt Capra Advocaten de Risicoanalyse integriteit wethouders aan. Deze risicoanalyse draagt bij aan een verhoogde bewustwording van integriteit. Voorafgaand aan de gemeenteraadsverkiezingen heeft Capra Advocaten de bundel Integriteitsregels in het publieke domein geactualiseerd. Wilt u meer weten over de Risicoanalyse integriteit wethouders? Bekijk dan onze brochure.
 
Overigens kunt u bij Capra Advocaten ook terecht voor een workshop integriteit voor raadsleden en andere politieke ambtsdragers. De workshops worden verzorgd door de Capra Academie en vinden uiteraard plaats op locatie. De workshop kan desgewenst op maat worden gemaakt in het kader van het inwerkprogramma ten behoeve van de nieuwe raadsleden.
 
Neem voor vragen over dit onderwerp contact op met Jan Blanken, Jos de Roover, Marion Kolijn of Gregoor van Duren.
Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Abonneer u op onze nieuwsbrief!

Dan ontvangt u 10 keer per jaar de Capra Concreet met daarin artikelen over actuele arbeidsrechtelijke uitspraken, het laatste nieuws rondom Normalisering en andere zaken die interessant zijn voor juristen, personeelsadviseurs en HRM-medewerkers.


Abonneer u hier!

AGENDA

Capra Advocaten: praktische hulp bij vragen rondom normalisering

Afbeelding

De Capra Academie

De Capra Academie biedt cursussen aan voor juristen, personeelsadviseurs en HRM-medewerkers. Onze cursussen sluiten goed aan bij uw dagelijkse praktijk en worden gegeven door ervaren advocaten van Capra. De Capra Academie is een CRKBO-geregistreerde instelling. Daarmee voldoet de Capra Academie aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. U bent hierdoor verzekerd van een uitstekende opleiding en heeft als voordeel dat u geen btw betaalt over de opleidingskosten.


www.capra-academie.nl

Meer nieuws

Afbeelding

Vestiging ´s-Gravenhage

Laan Copes van Cattenburch 56, 2585 GC ’s-Gravenhage

T 070-364 81 02; F 070-361 78 47

s-gravenhage@capra.nl


Vestiging ´s-Hertogenbosch

Bastion Vught 1, 5211 CZ ’s-Hertogenbosch
T 073-613 13 45; F 073-614 82 16

s-hertogenbosch@capra.nl


Vestiging Zwolle

Terborchstraat 12, 8011 GG Zwolle

T 038-423 54 14; F 038-423 47 84

zwolle@capra.n


Vestiging Maastricht
Spoorweglaan 7, 6221 BS Maastricht

T 043-760 06 00; F 043-760 06 09

maastricht@capra.nl


www.capra.nl