of 63606 LinkedIn

De Wet op de ondernemingsraden (WOR)

De Wet op de ondernemingsraden (WOR). In één dagdeel weet u alles over het werken met de ondernemingsraad.
Capra Advocaten Reageer

In één dagdeel weet u alles over het werken met de ondernemingsraad.

In één ochtend- of middagdeel nemen wij u mee in alles wat u als organisatie moet weten over het werken met de ondernemingsraad. De cursus is praktisch van opzet en bij alle onderwerpen bespreken we de meest actuele en relevante jurisprudentie. We beginnen de cursus bij het proces van de vorming van een ondernemingsraad en aandachtspunten daarbij. Daarna kijken we naar de belangrijkste bevoegdheden van de ondernemingsraad; het advies- en instemmingsrecht en wat deze betekenen in de praktijk. Het komt regelmatig voor dat een organisatie er met de ondernemingsraad niet uitkomt, daarom komt ook aan de orde hoe u daar mee om kunt gaan. Verder besteden we aandacht het primaat van de politiek voor ondernemingsraden in een overheidsorganisatie.

Wat weet u na het volgen van deze cursus?

Na afloop van de cursus:

  • Bent u op de hoogte van de belangrijkste aspecten van het werken met een ondernemingsraad.
  • Weet u aan de hand van concrete voorbeelden welke onderwerpen voor advies of ter instemming aan de ondernemingsraad moeten worden voorgelegd.
  • Weet u hoe u onderwerpen voor advies of ter instemming procedureel op de juiste manier aan de ondernemingsraad voorlegt.
  • Weet u met behulp van jurisprudentie waar de rechter op let en waar de grenzen van het redelijke liggen in het geval dat een organisatie er met de ondernemingsraad niet uitkomt.

 

Voor wie?

De cursus is geschikt voor juristen, ervaren HR-/P&O-adviseurs en WOR-bestuurders, die werkzaam zijn in de (semi) publieke sector.


Incompany cursus

De cursus wordt (online) incompany gegeven. Samen met u bespreken we waar en wanneer u deze cursus wilt volgen. Met meerdere organisaties gezamenlijk de cursus volgen is eveneens een optie.


Praktische informatie

  • Duur: de cursus duurt één dagdeel
  • Kosten: de kosten van de incompany cursus bedragen € 2.195,- vrij van btw, de kosten van de online cursus zijn op aanvraag
  • Deelnemers: het aantal deelnemers is maximaal 15

 

Meer informatie?

Voor meer praktische informatie over de cursus kunt u contact opnemen met Monique Jansen van de Capra Academie via 088 – 57 90 001 of voor inhoudelijke informatie over de cursus telefonisch via 073-6131345 of per mail (s.vanloon@capra.nl) met Suzanne van Loon.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding


Vestiging Den Haag

Laan Copes van Cattenburch 56, 2585 GC Den Haag

T 070-364 81 02; F 070-361 78 47

denhaag@capra.nl


Vestiging ´s-Hertogenbosch

Bastion Vught 1, 5211 CZ ’s-Hertogenbosch
T 073-613 13 45; F 073-614 82 16

s-hertogenbosch@capra.nl


Vestiging Zwolle

Terborchstraat 12, 8011 GG Zwolle

T 038-423 54 14; F 038-423 47 84

zwolle@capra.n


Vestiging Maastricht
Spoorweglaan 7, 6221 BS Maastricht

T 043-760 06 00; F 043-760 06 09

maastricht@capra.nl


www.capra.nl

Actualiteiten (publiek) arbeidsrecht

Stand van zaken na de Wnra (ook online) 

In één middag op de hoogte van de laatste wet- en regelgeving en de actuele jurisprudentie


Lees meer

Cursus Privacy op de werkvloer (online cursus)

De AVG concreet gemaakt voor de omgang met persoonsgegevens van personeel.

 

Lees meer

Eerste Hulp bij Arbeidsrecht

De Eerste Hulp bij Arbeidsrecht is de speciale helpdesk van Capra Advocaten. U kunt contact opnemen met de helpdesk als u een korte arbeidsrechtelijke vraag heeft of uw eigen oplossing voor een bepaalde kwestie wilt bespreken. U kunt uw ideeën toetsen of even kort sparren met één van onze deskundigen. De EHBA is iedere werkdag bereikbaar. U kunt hiervoor contact opnemen met uw vaste contactpersoon of met een andere medewerker van Capra Advocaten.

 

Lees meer

Cursus Ziekteverzuim van A tot Z (ook online)

Alles wat de werkgever zou moeten weten over ziekteverzuim, re-integratie, WIA, Zw en eigenrisicodragerschap.

 

Meer informatie en/of aanmelden

Abonneer u op onze nieuwsbrief Capra Concreet

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen, interessante jurisprudentie en wetswijzigingen op het gebied van arbeidsverhoudingen binnen de overheid.

 

Meld u aan

Bekijk de agenda voor onze activiteiten

Capra Advocaten organiseert regelmatig activiteiten voor relaties en andere belangstellenden. Tijdens deze kennisbijeenkomsten gaan we in op actuele onderwerpen.


Bekijk onze agenda voor een bijeenkomst bij u in de buurt.

De Capra Academie

De Capra Academie biedt cursussen aan voor juristen, personeelsadviseurs en HRM-medewerkers. Onze cursussen sluiten goed aan bij uw dagelijkse praktijk en worden gegeven door ervaren advocaten van Capra. De Capra Academie is een CRKBO-geregistreerde instelling. Daarmee voldoet de Capra Academie aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. U bent hierdoor verzekerd van een uitstekende opleiding en heeft als voordeel dat u geen btw betaalt over de opleidingskosten.

 

www.capra-academie.nl

Meer nieuws