of 59329 LinkedIn

Actualiteiten arbeids- en ambtenarenrecht in Heerhugowaard

Capra Advocaten Reageer

Op donderdag 31 mei 2018 organiseert Capra Advocaten wederom een regionale kennisbijeenkomst Actualiteiten arbeids- en ambtenarenrecht bij Wonder’s in Heerhugowaard. Jacobien Frederix-Gianotten praat u dan bij over de laatste stand van zaken in de wet- en regelgeving en zal enkele interessante rechterlijke uitspraken bespreken, zodat u weer op de hoogte bent van de belangrijkste ontwikkelingen in uw vakgebied. Heeft u een vraag over een kwestie waar u mee zit? Grijp deze bijeenkomst dan aan om even te overleggen.

De onderwerpen

De volgende onderwerpen komen tijdens de bijeenkomst aan bod:

1. Actualiteiten Wet normalisering rechtspositie ambtenaren (Wnra)
Over ruim anderhalf jaar treedt de Wnra in werking. Als u nog niet begonnen bent met de voorbereidingen, is het daarvoor dus echt de hoogste tijd. Er moet, zowel voor als achter de schermen, veel gebeuren. Zijn de medewerkers al geïnformeerd over de ophanden zijnde wijzigingen? En zijn de interne processen wel “Wnra-proof”? Jacobien Frederix praat u bij over de status van de Wnra, voorziet u van praktische tips en vertelt op welke manieren Capra Advocaten u bij de overgang naar het civiele arbeidsrecht kan ondersteunen.

2. Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)
Per 25 mei 2018 vervangt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) de Nederlandse privacywet, de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). De AVG introduceert onder meer nieuwe verplichtingen voor organisaties die persoonsgegevens (laten) verwerken. Ook verstevigt de AVG de rechten van belanghebbenden. Het is essentieel om goed voorbereid te zijn op wat de AVG voor u betekent. Tijdens de kennisbijeenkomst wordt u in korte tijd op hoofdlijnen bijgepraat over de praktische en juridische aandachtspunten voor uw organisatie naar aanleiding van de AVG.

3. Ontwikkelingen in de rechtspraak
De Centrale Raad van Beroep heeft de afgelopen maanden een aantal uitspraken gedaan die erg belangrijk zijn voor de P&O- c.q. HRM-praktijk. Jacobien Frederix neemt deze uitspraken met u door en staat stil bij de vraag wat de overwegingen van de rechter betekenen voor de praktijk.

 

Waar en wanneer?
De kennisbijeenkomst vindt plaats op donderdag 31 mei 2018 bij Wonders eten & drinken Coolplein 3-7 in Heerhugowaard.

Het programma
Het programma ziet er als volgt uit:

15.15 uur        ontvangst met koffie en thee
15.30 uur        aanvang presentatie
ca.16.45 uur   afsluiting, met aansluitend een drankje

Via de onderstaande link kunt u zich aanmelden voor deze bijeenkomst. Aan uw deelname aan de bijeenkomst zijn geen kosten verbonden.

Heeft u nog vragen?
Als u nog vragen heeft, kunt u contact opnemen met Jacobien Frederix-Gianotten op telefoonnummer 070 - 364 81 02.

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Abonneer u op onze nieuwsbrief!

Dan ontvangt u 10 keer per jaar de Capra Concreet met daarin artikelen over actuele arbeidsrechtelijke uitspraken, het laatste nieuws rondom Normalisering en andere zaken die interessant zijn voor juristen, personeelsadviseurs en HRM-medewerkers.


Abonneer u hier!

AGENDA

Capra Advocaten: praktische hulp bij vragen rondom normalisering

Afbeelding

De Capra Academie

De Capra Academie biedt cursussen aan voor juristen, personeelsadviseurs en HRM-medewerkers. Onze cursussen sluiten goed aan bij uw dagelijkse praktijk en worden gegeven door ervaren advocaten van Capra. De Capra Academie is een CRKBO-geregistreerde instelling. Daarmee voldoet de Capra Academie aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. U bent hierdoor verzekerd van een uitstekende opleiding en heeft als voordeel dat u geen btw betaalt over de opleidingskosten.


www.capra-academie.nl

Meer nieuws

Afbeelding

Vestiging ´s-Gravenhage

Laan Copes van Cattenburch 56, 2585 GC ’s-Gravenhage

T 070-364 81 02; F 070-361 78 47

s-gravenhage@capra.nl


Vestiging ´s-Hertogenbosch

Bastion Vught 1, 5211 CZ ’s-Hertogenbosch
Postbus 11078, 5200 EB ’s-Hertogenbosch

T 073-613 13 45; F 073-614 82 16

s-hertogenbosch@capra.nl


Vestiging Zwolle

Terborchstraat 12, 8011 GG Zwolle

T 038-423 54 14; F 038-423 47 84

zwolle@capra.n


Vestiging Maastricht
Spoorweglaan 7, 6221 BS Maastricht

T 043-760 06 00; F 043-760 06 09

maastricht@capra.nl


www.capra.nl