of 59082 LinkedIn

Wat betekent de Wet politiegegevens voor organisaties met boa’s?

Wat betekent de Wet politiegegevens voor organisaties met boa’s?
BMC Reageer

De verwerking van persoonsgegevens door buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) valt niet onder de Algemene Verordening gegevensbescherming (AVG), maar in plaats daarvan onder de Wet politiegegevens (Wpg). De aangepaste wet is per 1 januari 2019 van kracht geworden. Dit artikel gaat in op wat dit voor de boa’s en hun werkgevers betekent en wat een effectieve aanpak kan zijn om aan de Wpg te voldoen.

AVG versus Wpg
De Algemene Verordening gegevensbescherming (AVG) staat volop in de publieke belangstelling. Veel minder bekend is dat er daarnaast nog een andere wet van kracht is geworden, de Wet politiegegevens (Wpg). Deze regelt, onder veel meer, de verwerking van persoonsgegevens in de strafrechtelijke keten. Handhaving van deze weten wordt steeds belangrijker, temeer omdat deze al per 25 mei 2018 respectievelijk 1 januari 2019 van kracht zijn geworden.

Ook buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) hebben te maken met veel veranderingen in het omgaan met persoonsgegevens en het beveiligen van de informatie. Het is nog niet voor iedereen even duidelijk wat dit voor boa’s en hun werkgevers betekent en wat een effectieve aanpak kan zijn om aan de Wpg te voldoen.

De AVG en de Wpg zijn bestemd voor verschillende gebruikers en doelgroepen en bestaan naast elkaar. Buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) vallen onder een nieuwe wet en daarover hebben de experts van BMC een uitgebreide folder geschreven, met de titel ‘Wat betekent de Wet politiegegevens voor organisaties met boa’s?’ Hierin zijn ook de specifieke artikelnummers uit de Wpg opgenomen.
Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingBezoekadres:

Databankweg 26,

3821 AL Amersfoort

Postadres:

Postbus 490

3800 AL Amersfoort

 

Tel.nr.(033) 496 52 00

www.bmc.nl

info@bmc.nl


Meer nieuws

Training en opleiding

Whitepapers van BMC

Advies en onderzoek

Onze bloggers

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!