of 63000 LinkedIn

Samenwerking tussen organisaties en mensen gaat niet vanzelf

Samenwerking tussen organisaties en mensen gaat niet vanzelf. De rol van de decentrale overheid in de netwerksamenleving.
BMC Reageer
De rol van de decentrale overheid in de netwerksamenleving.
De maatschappelijke opgaven van de eenentwintigste eeuw zijn dusdanig groot dat de overheid deze alleen samen met anderen kan aanpakken. Hoe? Door als netwerkregisseur te gaan werken. Download gratis de whitepaper.
Waar de overheid in het verleden simpelweg eigenstandig beleid kon ontwikkelen en uitvoeren, is de huidige samenleving daarvoor te ingewikkeld. Niet alleen zien we nieuwe, complexe vraagstukken. We signaleren ook kansen, omdat veel maatschappelijke organisaties, brancheorganisaties en bedrijven maatschappelijke functies vervullen en daarbij ook richting geven aan de maatschappij. Denk aan de financiële branche en de zorgverzekeraars. Daarnaast heeft de overheid minder dan in het verleden zelf de ambitie om alle problemen van burgers en bedrijven op te lossen. Zelfredzaamheid en autonomie van burgers staan centraal in het overheidsbeleid, wat aansluit bij de steeds individualistischer wordende maatschappij.

Tegelijkertijd geldt: ook al kan en/of wil de overheid de maatschappelijke problemen niet alléén oplossen, zij kan deze ook niet links laten liggen. De politieke leiding wordt hier immers wel op aangekeken en er bij verkiezingen ook op afgerekend. Wat is dan de oplossing? Wij zien voor de overheid een rol weggelegd als netwerkregisseur.

In de whitepaper ‘Samenwerking tussen organisaties en mensen gaat niet vanzelf’ gaan managing consultant Julius Duijts en Geassocieerd partner Hans Licht in op deze rol voor de overheid als netwerkregisseur. Ze laten zien waarom deze rol nodig is en hoe deze eruit ziet. En hoe BMC uw organisatie kan helpen met netwerkregie.

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingBezoekadres:

Databankweg 26,

3821 AL Amersfoort

Postadres:

Postbus 490

3800 AL Amersfoort

 

Tel.nr.(033) 496 52 00

www.bmc.nl

info@bmc.nl


Webinars

  • Gebiedsontwikkeling: schakelen en makelen in een complexe werkelijkheid
    Donderdag 10 juni, 16.00 - 17.00 uur
  • OnderwijsAlliantie: publiek-private samenwerking tegen kansenongelijkheid
    Donderdag 17 juni, 16.00 - 17.00 uur
  • Herijking van het gemeentefonds: kans of bedreiging?
    Donderdag 24 juni, 16.00 - 17.00 uur

Meer nieuws

Training en opleiding

Whitepapers van BMC

Advies en onderzoek

Onze bloggers