of 65101 LinkedIn

PACT-benadering toegelicht in beeld en geluid

PACT-benadering toegelicht in beeld en geluid. Beoogde transformatie in sociaal domein blijft achter
BMC Reageer

De beoogde transformatie in het sociaal domein blijft achter. Dat signaleerden BMC, zelfstandig adviseur Frans Vos en bureau HHM. Aanleiding om samen een aanpak te formuleren om die transformatie alsnog van de grond te krijgen. Het resultaat is een PACT-benadering. Afgelopen maand werd de methode toegelicht tijdens een webinar begeleid door Machteld Koelewijn (BMC) en Annelies Hartmans (bureau HHM) met als inhoudelijke sprekers: Heleen Rijnkels (BMC), Frans Vos (zelfstandig adviseur) en Nico Dam (bureau HHM). Hieronder vindt u de high-lights uit dit webinar waarin u kunt horen en zien hoe en waarom de PACT-benadering, deze benadering kan bijdragen aan de vernieuwing en financiële beheersbaarheid van het sociaal domein.

Nico Dam: “In praktijk zien wij dat veel gemeenten ruim vijf jaar geleden vol enthousiasme aan de slag gingen met de nieuwe taken en prachtige ambities formuleerden. Nu lijkt de praktijk achter te blijven bij die ambities. En dat is zonde. Wij zijn er samen van overtuigd dat de transformatiedoelen nog steeds actueel en uiterst relevant zijn, maar dat - door de aandacht voor financiële tekorten en dreigende onbeheersbaarheid in het sociaal domein - de inhoudelijke focus naar de achtergrond dreigt te verdwijnen.”

Aanleiding ontwikkelen PACT-benadering
Nico Dam vertelt dat er drie belangrijke aanleidingen ten grondslag liggen aan het gezamenlijk ontwikkelen van de PACT-benadering.
  • Gemeenten zijn met veel enthousiasme en ambitie aan de slag gegaan met de nieuwe taken binnen het sociaal domein. Tegelijkertijd blijkt het na 5,5 jaar moeilijk om die ambities waar te maken.
  • Discussies in het sociaal domein hebben een hele technische insteek gekregen.
  • Gemeenten en aanbieders hanteren in gesprekken elk hun eigen perspectief.

 

Bekijk in dit fragment wat hij precies bedoelt met ‘een hele technische insteek’, ‘het eigen perspectief’ en hoe deze vernieuwing en vooruitgang wellicht in de weg staan.
 

 

Lees het hele artikel, inclusief alle video highlights, op bmc.nl.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingBezoekadres:

Databankweg 26,

3821 AL Amersfoort

Postadres:

Postbus 490

3800 AL Amersfoort

 

Tel.nr.(033) 496 52 00

www.bmc.nl

info@bmc.nl


Meer nieuws

Training en opleiding

Whitepapers

Advies en onderzoek

Onze bloggers