of 62812 LinkedIn

PACT-benadering een opgavegerichte aanpak voor transformatie in het sociaal domein

PACT-benadering een opgavegerichte aanpak voor transformatie in het sociaal domein
BMC 1 reactie

De transformatie in het sociaal domein blijft achter bij de ambities. Dat betreft dan met name grote transformatiedoelen als normalisering, integrale ondersteuning en aansluiting op de draagkracht van mensen. Ook het kabinet constateert de achterblijvende transformatie.

Op dit moment spitsen de landelijke discussies zich toe op belangrijke wettelijke en financiële kaders voor het sociaal domein, zoals regionale samenwerking, tekorten in het jeugdbudget, selectief aanbesteden, invoering van nieuwe verdeelmodellen, gefaseerde doordecentralisatie van beschermd wonen, et cetera. Deze discussies lijken het te winnen van het gesprek over de voorwaarden waaronder de beoogde inhoudelijke veranderingen tot stand kunnen komen en hoe de samenwerking met aanbieders daarbij noodzakelijk is.

Door de aandacht voor financiële tekorten en dreigende onbeheersbaarheid is het risico dat de inhoudelijke focus naar de achtergrond verdwijnt. Samen met bureau HHM ging BMC de uitdaging aan om een aanpak te formuleren die zowel antwoord geeft op de inhoudelijke doelstellingen van de transformatie in het sociaal domein als op de noodzaak de financiële beheersbaarheid te vergroten. Met als resultaat een PACT-benadering.

Download voor meer informatie de publicatie 'PACT-benadering. Een opgavegerichte aanpak voor transformatie in het sociaal domein' op bmc.nl >
Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door M.P.M. Hoogland (gemeenteraad) op
ik stel voor dat de partners worden voorgezeten door een projectkeider namens de gemeente die vervolgens ook de KPI's monitord en die ingrijpt als er afgeweken wordt van de KPI's.

Contactgegevens

AfbeeldingBezoekadres:

Databankweg 26,

3821 AL Amersfoort

Postadres:

Postbus 490

3800 AL Amersfoort

 

Tel.nr.(033) 496 52 00

www.bmc.nl

info@bmc.nl


Meer nieuws

Training en opleiding

Whitepapers van BMC

Advies en onderzoek

Onze bloggers