of 63372 LinkedIn

Herijking visie op cultuureducatie Valkenswaard

Herijking visie op cultuureducatie Valkenswaard. De gemeente gelooft in de brede ontwikkeling die cultuureducatie biedt en zet in op een breed bereik hiervan.
BMC Reageer

De gemeente Valkenswaard heeft begin 2020 een nieuwe beleidsnota Cultuur vastgesteld. Hierin is cultuureducatie als een van de speerpunten benoemd. In lijn met de nieuwe nota wil de gemeente nu de visie op cultuureducatie herijken. De gemeente gelooft in de brede ontwikkeling die cultuureducatie biedt en zet in op een breed bereik hiervan. BMC zal ondersteuning bieden bij de herijking van de visie.

Voor deze visie gaan de adviseurs van het BMC Cultuur & Erfgoed-team, Gitta Luiten en Jurjen Weemstra, in gesprek met een breed palet aan partijen uit de rijke culturele infrastructuur binnen Valkenswaard. Van de Cultuurraad tot de vele verenigingen en van de bibliotheek tot Theater De Hofnar. Wat moet er zeker behouden blijven? Wat zijn de knelpunten? Wat kan nog beter? Waar liggen de kansen? Voor 1 juli zal BMC een herijkte visie presenteren.

 

Op basis van de nieuwe visie wil de gemeente vervolgens de consequenties beoordelen voor de rol en positie van het Centrum voor Muziek en Dans (CMD). Het CMD fungeert in de gemeente Valkenswaard als belangrijke pijler in de buiten- en deels binnenschoolse kunst- en cultuureducatie. Er ligt hier al een mooie basis, maar dit wil de gemeente borgen, uitbouwen en op een hoger plan brengen.

 

Contact

Gitta LuitenCultuur & Erfgoedpartner

06 - 53 93 22 63 / 

Bekijk profiel

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingBezoekadres:

Databankweg 26,

3821 AL Amersfoort

Postadres:

Postbus 490

3800 AL Amersfoort

 

Tel.nr.(033) 496 52 00

www.bmc.nl

info@bmc.nl


Webinars

  • Gebiedsontwikkeling: schakelen en makelen in een complexe werkelijkheid
    Donderdag 10 juni, 16.00 - 17.00 uur
  • OnderwijsAlliantie: publiek-private samenwerking tegen kansenongelijkheid
    Donderdag 17 juni, 16.00 - 17.00 uur
  • Herijking van het gemeentefonds: kans of bedreiging?
    Donderdag 24 juni, 16.00 - 17.00 uur

Meer nieuws

Training en opleiding

Whitepapers van BMC

Advies en onderzoek

Onze bloggers