of 59082 LinkedIn

Dwang in de zorg beperken: verantwoordelijkheden voor gemeenten

Dwang in de zorg beperken: verantwoordelijkheden voor gemeenten.
BMC Reageer

De wet verplichte geestelijke gezondheidszorg (Wvggz) en de Wet zorg en dwang (Wzd) vervangen de huidige Wet bijzondere opnemingen psychiatrische ziekenhuizen (Bopz) en treden per 1 januari 2020 in werking.

Inwoners en professionals moeten weten waar en hoe zij zorgen kenbaar maken. De uitvoering van het verkennend onderzoek, dat beoordeelt of een zorgmachtiging op zijn plaats is en welke vorm van zorg nodig is, moet worden georganiseerd en belegd.

 

Zonder tijdig inregelen van de nieuwe taken en verantwoordelijkheden lopen gemeenten het risico dat zij aan de zorgplicht voor hun inwoners niet de invulling kunnen geven die in het kader van de nieuwe wetgeving van hen verwacht wordt. De wet verplichte geestelijke gezondheidszorg (Wvggz) en de Wet zorg en dwang (Wzd) brengen veel teweeg. 

 

Lees in onderstaande publicatie wat deze wetten voor u als gemeente teweegbrengen.

 

Download artikel


Meer informatie & contact

Wilt u meer informatie of vrijblijvend een afspraak maken? Neem dan contact op met senior adviseur Nanja Willemsen via telefoonnummer 06 - 57 57 29 70 of per e-mail nanja.willemsen@bmc.nl, of met senior adviseur Minke Poppens via telefoonnummer 06 - 53 64 54 78 of per email minke.poppens@bmc.nl, of met senior adviseur Channa Al via telefoonnummer 06 - 10 42 58 92 of per email channa.al@bmc.nl.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingBezoekadres:

Databankweg 26,

3821 AL Amersfoort

Postadres:

Postbus 490

3800 AL Amersfoort

 

Tel.nr.(033) 496 52 00

www.bmc.nl

info@bmc.nl


Meer nieuws

Training en opleiding

Whitepapers van BMC

Advies en onderzoek

Onze bloggers

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!