of 59318 LinkedIn

De nieuwe publieke opgave

De nieuwe publieke opgave. Veel onvrede en polarisatie in de samenleving. Kan de transformatie in het sociaal domein een voorbeeldfunctie vervullen?
BMC Reageer

Economisch staat het licht op groen. De werkloosheid is historisch laag. Het financieringstekort van de overheid is laag en de staatsschuld loopt terug. Maar maatschappelijk staat het licht op rood, met veel onvrede en polarisatie in de samenleving. Veel mensen voelen zich niet gehoord, er is onbehagen en onzekerheid in de samenleving. Kan de transformatie in het sociaal domein een voorbeeldfunctie vervullen bij het doorbreken van de polarisatie?

Derickx, Top en Vos verkennen deze vraag in hun essay “De nieuwe publieke opgave”. Hun analyse maakt duidelijk dat de beleidssystemen van de verzorgingsstaat hun grenzen hebben bereikt. Zij verkennen hoe het vertrouwen in de overheid hersteld kan worden, welke rol maatschappelijk ondernemerschap daarbij kan spelen en welk perspectief dan lonkt voor de nieuwe overheid.

 

Download artikel


Meer informatie & contact

Wilt u meer informatie of vrijblijvend een afspraak maken? Neem dan contact op met partner Wiebrand Top via telefoonnummer 06 - 25 04 66 50 of per e-mail wiebrand.top@bmc.nl.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingBezoekadres:

Spacelab 4, 3824 MR Amersfoort

Postadres:

Postbus 490, 3800 AL Amersfoort

 

Tel.nr.(033) 496 52 00

www.bmc.nl

info@bmc.nl


Meer nieuws

Training en opleiding

Advies en onderzoek