of 62812 LinkedIn

WOZ-waarde gestegen tot recordhoogte

WOZ-waarde gestegen tot recordhoogte. Welke gemeenten en provincies merken dit het meest?
Bestuursacademie Nederland 1 reactie

De WOZ-waarden zijn voor de 5e keer op rij gestegen. De gemiddelde woning had afgelopen jaar een waarde van € 270.000,-. Dat is een stijging van 8,9% ten opzichte van het jaar daarvoor. Welke gemeenten en provincies merken dit het meest?

De grootste veranderingen in 2019

In 2018 had de gemiddelde woning in Nederland nog een waarde van € 248.000,-. In 2019 was dat € 270.000,-. Een recordhoogte! In Weesp was de stijging het sterkst: de gemiddelde WOZ-waarde steeg daar met 22% naar € 351.000,-. Overigens staan de duurste huizen in Bloemendaal waar de gemiddelde woning € 750.000,- waard is. Daarmee is Noord-Holland dan ook de duurste provincie. De grootste WOZ-stijging van alle provincies is te zien in Groningen (12%). Toch zijn de huizen daar nog steeds het goedkoopst. In Delfzijl is de gemiddelde woningwaarde € 134.000,-. In de gehele provincie Groningen is dat € 186.000,-. 
 

De 4 grootste steden

Als het gaat om de 4 grootste steden in ons land staat Rotterdam bovenaan met een stijging van 16% (WOZ-waarde van € 222.000,-), gevolgd door Den Haag (met 12% naar € 271.000,-) en Utrecht (met 11% naar € 327.000,-). Amsterdam staat op de laatste plaats met een stijging van 10,6%. Dat is te verklaren door de enorme groei van de huizenprijzen die de stad de afgelopen jaren al heeft doorgemaakt. De gemiddelde woning heeft daar een waarde van € 418.000,-. 
 

Hoe zijn die blijvende stijgingen te verklaren? 

Er is een groot tekort aan woningen in Nederland. Voor de zomer waren er 331.000 woningen te weinig en de schatting is dat dit zal oplopen tot een tekort van 419.000 woningen in 2025. Ondertussen wordt geld lenen bij de bank steeds goedkoper door de dalende rentes. De markt reageert hierop door de huizenprijzen nog verder te verhogen, waardoor vanzelfsprekend ook de WOZ-waarden stijgen. 
 

Download onze whitepaper WOZ

Het jaar 2020 is bijna voorbij. Dat betekent dat de WOZ-waarden opnieuw vastgesteld gaan worden. Lijkt het je interessant om aan de slag te gaan als WOZ-medewerker? Of ben je in je werk betrokken bij dit proces en wil je je kennis en kunde verder professionaliseren? Neem dan eens een kijkje in onze whitepaper WOZ. Hierin vind je een overzicht van de eisen waaraan je als gekwalificeerde medewerker in de WOZ moet voldoen en de leerlijnen en opleidingsmodules die je kunnen helpen om op het juiste niveau te komen.
Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door WOZ bureautje op
Woz waarde stijgt? Gemeentes pikken Euro's van de burgers in...... Woz bureautjes ploppen als paddenstoelen uit de grond op. En ambtenaartjes kankeren dat ze de stroom bezwaarschriften niet aan kunnen. Oorzaak en gevolg?

Afbeelding

Meer weten over onze trainingen en opleidingen?

Kijk op onze website www.bestuursacademie.nl.

Persoonlijk studieadvies

Wilt u weten welke opleiding of training het best bij u past? Vraag dan een persoonlijk studieadvies aan. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

 

Heeft u vragen dan kunt u ons ook bereiken via info@bestuursacademie.nl of 035 – 760 48 50.

Bloggers

Whitepapers

In één dag weer helemaal op de hoogte

Op de hoogte blijven van alle relevante wijzigingen en ontwikkelingen in uw vakgebied? Kom naar een van de actualiteitendagen. In één dag bent u weer helemaal bij en weet u wat die ontwikkelingen betekenen voor uw dagelijkse praktijk. 

Meer nieuws

Maatwerk

De Bestuursacademie Nederland organiseert opleidingen en trainingen op maat. Op basis van uw wensen en de leerdoelen in uw organisatie stellen we scherpe opleidings- en trainingsprogramma’s samen. We voeren deze trajecten uit waar en wanneer u dat wenst.

 

Laat uw opleidings- of trainingswensen bij ons achter en we nemen snel contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Veranderende rol van de overheid

Verwijten aan het adres van burgers dat zij zich niet betrokken voelen bij de publieke zaak of hun verantwoordelijkheid niet nemen, zijn misplaatst. De vitale samenleving, waarin mensen zich volop inzetten, bestaat al. Dat schrijft de Raad voor het openbaar bestuur (Rob) in zijn advies ‘Loslaten in vertrouwen. Naar een nieuwe verhouding tussen overheid, markt en samenleving.’ In de nieuwe situatie maakt de overheid een bewuste keuze welke rol zij wil spelen bij initiatieven die in de samenleving ontstaan.

 

Wij helpen overheidsorganisaties om te gaan met de veranderende rol van de overheid.