of 64120 LinkedIn

Word de griffier van de toekomst

Word de griffier van de toekomst. Ben je klaar voor die veranderingen?
Bestuursacademie Nederland Reageer

Ontwikkelingen in de samenleving maken de functie van de griffier nog dynamischer. Er zijn dan ook een aantal dingen die veranderen in de griffiersrol. Ben je klaar voor die veranderingen? Of kunnen wij je helpen met onze nieuwe leerlijn? 

Dynamiek en uitdaging

Als griffier heb je een uitdagende functie. Je staat midden tussen het bestuur, de politiek, de ambtelijke organisatie en de samenleving. Een krachtenveld dat gecompliceerd is. Er spelen ingewikkelde vraagstukken in verschillende domeinen en ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. En omdat je met zoveel partijen moet afstemmen, neemt de complexiteit van besluitvorming toe. Om je functie succesvol te kunnen blijven uitvoeren, is het belangrijk dat je meebeweegt in deze sterk veranderende samenleving.


Wat kan de griffier van de toekomst? 

Maar wat wordt er van jou verwacht? De griffier van de toekomst is in staat een strategische invulling te geven aan de griffiersrol. Je kunt trends en ontwikkelingen in de samenleving vertalen naar de gevolgen voor de lokale democratie. Je beschikt over mensgerichte en interpersoonlijke vaardigheden, waardoor je verbindend kunt optreden en goed kunt omgaan met wisselende belangen en de behoefte van de samenleving aan participatie.

 

Ook: 

  • kun je krachtig persoonlijk leiderschap tonen; 
  • ben je proactief en goed in het nemen van initiatief;
  • durf je de grenzen van je werkveld op te zoeken.


Ontwikkel jezelf tot de griffier van de toekomst

Wij bieden gevarieerde en afwisselende opleidingsprogramma’s, die ontwikkeld zijn vanuit de inhoud en onze ervaring met de griffiepraktijk. Speciaal voor raadsadviseurs en (aankomend) griffiers hebben wij een nieuwe leerlijn ontwikkeld. Je kunt kiezen uit drie programma’s:

 

Commissiegriffier 
Een stevige opleiding die je helpt om de raad in haar vertegenwoordigende, kaderstellende en controlerende taak succesvol te ondersteunen en de ideale sparringpartner te vormen voor de griffier. In dit programma verbeter je je adviesvaardigheden, leer je verschillende interventiemethodieken toepassen, doe je noodzakelijke juridische kennis op, krijg je inzicht in bestuurlijke vernieuwing en verdiep je je in planning en control.


Startend Griffier
Een basisopleiding over alle aspecten van het griffiersvak. Je ontwikkelt een integraal beeld van de invulling van je werkzaamheden en verdiept je in thema’s als de juridische omgeving van de griffie, stakeholders, raadscommunicatie, integriteit en het politiek-bestuurlijke samenspel. Als je eerder al de opleiding Commissiegriffier hebt afgerond, ontvang je vrijstelling voor de overeenkomende modules.


Professional Master Griffier
Wil je als ervaren griffier je leiderschapsvaardigheden verder ontwikkelen? Vanuit een strategische blik kunnen bijdragen aan de doorontwikkeling van de lokale democratie? En met een integrale blik naar alle stakeholders kunnen kijken? Je leert het in deze Professional Master! In deze opleiding kijk je niet alleen naar de griffiersfunctie, maar naar het hele speelveld van het openbaar bestuur. Zo verbreed je je horizon en bereid je je goed voor op de volgende stap in je carrière! Als je eerder al de opleiding Startend Griffier hebt afgerond, ontvang je vrijstelling voor de overeenkomende modules.

Wil je weten welk programma voor jou het meest geschikt is? We geven je graag advies via 035 20 50 249 of info@bestuursacademie.nl.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding

Meer weten over onze trainingen en opleidingen?

Kijk op onze website www.bestuursacademie.nl.

Persoonlijk studieadvies

Wilt u weten welke opleiding of training het best bij u past? Vraag dan een persoonlijk studieadvies aan. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

 

Heeft u vragen dan kunt u ons ook bereiken via info@bestuursacademie.nl

Whitepapers

In één dag weer helemaal op de hoogte

Op de hoogte blijven van alle relevante wijzigingen en ontwikkelingen in uw vakgebied? Kom naar een van de actualiteitendagen. In één dag bent u weer helemaal bij en weet u wat die ontwikkelingen betekenen voor uw dagelijkse praktijk. 

Meer nieuws

Maatwerk

De Bestuursacademie Nederland organiseert opleidingen en trainingen op maat. Op basis van uw wensen en de leerdoelen in uw organisatie stellen we scherpe opleidings- en trainingsprogramma’s samen. We voeren deze trajecten uit waar en wanneer u dat wenst.

 

Laat uw opleidings- of trainingswensen bij ons achter en we nemen snel contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Veranderende rol van de overheid

Verwijten aan het adres van burgers dat zij zich niet betrokken voelen bij de publieke zaak of hun verantwoordelijkheid niet nemen, zijn misplaatst. De vitale samenleving, waarin mensen zich volop inzetten, bestaat al. Dat schrijft de Raad voor het openbaar bestuur (Rob) in zijn advies ‘Loslaten in vertrouwen. Naar een nieuwe verhouding tussen overheid, markt en samenleving.’ In de nieuwe situatie maakt de overheid een bewuste keuze welke rol zij wil spelen bij initiatieven die in de samenleving ontstaan.

 

Wij helpen overheidsorganisaties om te gaan met de veranderende rol van de overheid.