of 60715 LinkedIn

Welk effect heeft de meicirculaire op de algemene uitkering?

Welk effect heeft de meicirculaire op de algemene uitkering? Hoe verwerkt u dat in de ramingen voor de komende jaren?
Bestuursacademie Nederland Reageer

Bent u na de verkiezingen in maart ook weer verblijd met een nieuw, ambitieus College? Misschien heeft u wel een breed samengesteld College gekregen dat zich wil profleren op economische kracht en als inclusieve en duurzame gemeente waar samenwerking hoog op de agenda staat. Dat is vast prachtig verwoord in het collegeprogramma, rekening houdend met de inkomsten die je als gemeente hebt.

Maar waar komt dat geld nu eigenlijk precies vandaan en welke mogelijkheden en beperkingen heb je om dat geld te besteden? En wat betekent een meicirculaire met een neerwaartse bijstelling van de accresontwikkeling van 2019 tot 2023 met 431 miljoen voor uw gemeente? Hoe verwerkt u dat in de ramingen voor de komende jaren? En hoe vertelt u aan uw College dat dat gevolgen heeft voor het ambitieuze beleid?
 
Om de algemene uitkering op alle details goed te doorgronden kwamen op 21 juni weer veel financieel adviseurs naar onze training Algemene Uitkering. Natuurlijk stond daarbij de meicirculaire volop in de belangstelling. Wilt u ook meer zicht krijgen op de effecten van de algemene uitkering op de financiële ruimte voor nieuw beleid? Kom op 27 september naar onze 1-daagse training Algemene Uitkering.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding

Meer weten over onze trainingen en opleidingen?

Kijk op onze website www.bestuursacademie.nl.

Persoonlijk studieadvies

Wilt u weten welke opleiding of training het best bij u past? Vraag dan een persoonlijk studieadvies aan. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

 

Heeft u vragen dan kunt u ons ook bereiken via info@bestuursacademie.nl of 035 – 760 48 50.

Bloggers

Whitepapers

In één dag weer helemaal op de hoogte

Op de hoogte blijven van alle relevante wijzigingen en ontwikkelingen in uw vakgebied? Kom naar een van de actualiteitendagen. In één dag bent u weer helemaal bij en weet u wat die ontwikkelingen betekenen voor uw dagelijkse praktijk. 

Meer nieuws

Maatwerk

De Bestuursacademie Nederland organiseert opleidingen en trainingen op maat. Op basis van uw wensen en de leerdoelen in uw organisatie stellen we scherpe opleidings- en trainingsprogramma’s samen. We voeren deze trajecten uit waar en wanneer u dat wenst.

 

Laat uw opleidings- of trainingswensen bij ons achter en we nemen snel contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Veranderende rol van de overheid

Verwijten aan het adres van burgers dat zij zich niet betrokken voelen bij de publieke zaak of hun verantwoordelijkheid niet nemen, zijn misplaatst. De vitale samenleving, waarin mensen zich volop inzetten, bestaat al. Dat schrijft de Raad voor het openbaar bestuur (Rob) in zijn advies ‘Loslaten in vertrouwen. Naar een nieuwe verhouding tussen overheid, markt en samenleving.’ In de nieuwe situatie maakt de overheid een bewuste keuze welke rol zij wil spelen bij initiatieven die in de samenleving ontstaan.

 

Wij helpen overheidsorganisaties om te gaan met de veranderende rol van de overheid.

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!