of 59147 LinkedIn

Vier finalisten Jonge Ambtenaar van het Jaar bekend

Vier finalisten Jonge Ambtenaar van het Jaar bekend. Tijdens een pittige selectiedag, georganiseerd door FUTUR en JS Consultancy, zijn de finalisten gekozen
Reageer

Tijdens een pittige selectiedag, georganiseerd door FUTUR en JS Consultancy, zijn de finalisten gekozen. Jelle, Shirley, Wouter en Dwight lieten 70 jonge concurrenten achter zich. Ze vallen op door hun empathisch vermogen, overtuigingskracht, innovatieve werkwijze en hun lef om dingen anders te doen. Emke Westra, voorzitter van FUTUR: “Deze jonge ambtenaren durven het anders aan te pakken en zijn gedreven om de overheid te innoveren. Ze werken alle vier aan andere thema’s, maar vinden elkaar in de manier waarop zij vernieuwen en weten te verbinden. Ze slaan bruggen naar de samenleving en nieuwe technologieën.”

Jelle van Haaster is promovendus bij het ministerie van Defensie. Jelle stelt zich autonoom op en vindt zijn eigen weg. Hij zag een enorme potentie in het gebruiken van apps tijdens opleidingen, trainingen en de dagelijkse bedrijfsvoering van Defensie. Om deze ontwikkeling te stimuleren en de weg voor ‘tech’ vrij te maken, bouwde Jelle in het weekend zelf een eerste app. Zijn apps zijn nu al 15.000 keer gedownload. Jelle ziet het als zijn taak om de ‘tech’ bij de overheid te introduceren.

Shirley Elands werkt als adviseur product- en procesinnovatie bij het Kadaster. Shirley zet onder andere hackathons in waarbij open datasets slim worden gecombineerd, om maatschappelijke vraagstukken te beantwoorden met nieuwe inzichten en technologieën. Ze is ambitieus, enthousiast en weet mensen en ontwikkelingen te verbinden.
 
Wouter Struijk legt verbindingen tussen jongeren, ambtenaren en politici over de ontwikkeling in de samenleving en bewustzijn over elkaars rol. Hij is open en verbindend en heeft als beleidsadviseur jeugd en onderwijs bij de gemeente Schiedam op innovatieve wijze samen met jongeren het beleid opnieuw vormgegeven. In Schiedam heeft hij nieuwe vormen van verbinding georganiseerd waardoor jongeren echt invloed hebben.

Dwight van van de Vijver durft als inspecteur en boegbeeld bij de Nationale Politie te benoemen wat er aan de hand is en maakt lastige onderwerpen als etnisch profileren, diversiteit en de aanpak tegen loverboys bespreekbaar. Hij geeft om alle mensen en zoekt naar duurzame constructieve verbindingen. Dwight blijft bij zichzelf, weet zich goed te presenteren en werkt bevlogen aan thema’s als inclusie.Verkiezing

FUTUR organiseert de verkiezing om zo bij te dragen aan de profilering van jonge ambtenaren, het imago van de ambtenaar verbeteren en de meerwaarde van de jonge ambtenaar in de veranderende overheid zichtbaar maken. Op donderdag 18 januari 2018 is de finale Jonge Ambtenaar van het Jaar 2018 in Rotterdam. De finalisten nemen het tegen elkaar op in verschillende rondes, de winnaar wordt bepaald door de jury. Er is ook een publieksprijs, waarvoor vanaf 1 december kan worden gestemd.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding

Persoonlijk studieadvies

Wilt u weten welke opleiding of training het best bij u past? Vraag dan een persoonlijk studieadvies aan. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

 

Heeft u vragen dan kunt u ons ook bereiken via info@bestuursacademie.nl of 035 – 760 48 50.

Start binnenkort

Bloggers

Whitepapers

 • Overtuigen is ‘iemand met bewijzen tot andere gedachten brengen’, lezen we in de...

  Overtuigen

  Overtuigen is ‘iemand met bewijzen tot andere gedachten brengen’, lezen we in de...
 • Presenteren. Het woord heeft het al in zich. Het gaat om het geven van een presentje aan je...

  Presenteren

  Presenteren. Het woord heeft het al in zich. Het gaat om het geven van een presentje aan je...
 • Veel vraagstukken zijn zo complex dat er vanuit verschillende belangen en disciplines naar...

  Procesbegeleiden

  Veel vraagstukken zijn zo complex dat er vanuit verschillende belangen en disciplines naar...

In één dag weer helemaal op de hoogte

Op de hoogte blijven van alle relevante wijzigingen en ontwikkelingen in uw vakgebied? Kom naar een van de actualiteitendagen. In één dag bent u weer helemaal bij en weet u wat die ontwikkelingen betekenen voor uw dagelijkse praktijk. 

Meer nieuws

Maatwerk

De Bestuursacademie Nederland organiseert opleidingen en trainingen op maat. Op basis van uw wensen en de leerdoelen in uw organisatie stellen we scherpe opleidings- en trainingsprogramma’s samen. We voeren deze trajecten uit waar en wanneer u dat wenst.

 

Laat uw opleidings- of trainingswensen bij ons achter en we nemen snel contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Veranderende rol van de overheid

Verwijten aan het adres van burgers dat zij zich niet betrokken voelen bij de publieke zaak of hun verantwoordelijkheid niet nemen, zijn misplaatst. De vitale samenleving, waarin mensen zich volop inzetten, bestaat al. Dat schrijft de Raad voor het openbaar bestuur (Rob) in zijn advies ‘Loslaten in vertrouwen. Naar een nieuwe verhouding tussen overheid, markt en samenleving.’ In de nieuwe situatie maakt de overheid een bewuste keuze welke rol zij wil spelen bij initiatieven die in de samenleving ontstaan.

 

Wij helpen overheidsorganisaties om te gaan met de veranderende rol van de overheid.