of 61441 LinkedIn

Van financieel medewerker tot financieel adviseur

Van financieel medewerker tot financieel adviseur. Benut het eigen potentieel van de organisatie
Bestuursacademie Nederland Reageer

Het vullen van vacatures op de afdeling Financiën van overheidsorganisaties wordt steeds moeilijker. Vooral financieel adviseurs zijn moeilijk te vinden. Want waar haalt u adviseurs vandaan met de juiste kennis, vaardigheden én ervaring? Adviseurs die verstand hebben van overheidsfinanciën, maar ook weten wat er speelt in het vak van de afdelingen die zij ondersteunen? Adviseurs die weten op welke manier zij hun klanten moeten benaderen om tot het beste evenwicht tussen BBV-wetgeving en klantgerichte advisering te komen?

Benut het eigen potentieel van de organisatie

De snelste en voordeligste manier om dit personeelstekort op te lossen, is door te investeren in het potentieel dat al aanwezig is in de organisatie. Veel financiële taken zijn inmiddels geautomatiseerd, waardoor veel financiële (beheers)medewerkers gedwongen worden de organisatie te verlaten. Zonde, want deze medewerkers hebben al een behoorlijke basiskennis van het werk en van de organisatie. Speciaal voor deze groep medewerkers hebben wij daarom de opleiding Adviseur Financiën Lokale Overheid ontwikkeld.


Opleiding Adviseur Financiën Lokale Overheid

In deze opleiding bouwen wij verder op de aanwezige kennis en ervaring van financieel medewerkers. Dat doen we door ze vertrouwd te maken met de achtergronden van de huidige financiële praktijk. Ook krijgen ze (meer) inzicht in het beleids- en beheerinstrumentarium voor een financiële functie. Dat geldt onder meer voor het Besluit begroting en verantwoording, de hoofdlijnen van de planning- en controlcyclus, het begrotingsproces en de programmabegroting. Ook wordt er aandacht besteed aan de vereiste competenties, zoals politiek inschattingsvermogen, gevoel voor ambtelijke en bestuurlijke verhoudingen, adviesvaardigheid, flexibiliteit en klantgerichtheid. Wilt u hier meer van weten? Bekijk dan deze opleiding.


Vrijstellingen in de Opleiding Adviseur Financiën Lokale Overheid

Het is voor de opleiding Adviseur Financiën Lokale Overheid mogelijk om vrijstellingen te krijgen als onderstaande modules al eerder met succes zijn afgerond.

 

Wilt u hier meer van weten? Of over de opleiding Adviseur Financiën Lokale Overheid? Bel ons dan gerust op telefoonnummer 035 - 760 48 50 of stuur een e-mail naar info@bestuursacademie.nl.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding

Meer weten over onze trainingen en opleidingen?

Kijk op onze website www.bestuursacademie.nl.

Persoonlijk studieadvies

Wilt u weten welke opleiding of training het best bij u past? Vraag dan een persoonlijk studieadvies aan. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

 

Heeft u vragen dan kunt u ons ook bereiken via info@bestuursacademie.nl of 035 – 760 48 50.

Bloggers

Whitepapers

In één dag weer helemaal op de hoogte

Op de hoogte blijven van alle relevante wijzigingen en ontwikkelingen in uw vakgebied? Kom naar een van de actualiteitendagen. In één dag bent u weer helemaal bij en weet u wat die ontwikkelingen betekenen voor uw dagelijkse praktijk. 

Meer nieuws

Maatwerk

De Bestuursacademie Nederland organiseert opleidingen en trainingen op maat. Op basis van uw wensen en de leerdoelen in uw organisatie stellen we scherpe opleidings- en trainingsprogramma’s samen. We voeren deze trajecten uit waar en wanneer u dat wenst.

 

Laat uw opleidings- of trainingswensen bij ons achter en we nemen snel contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Veranderende rol van de overheid

Verwijten aan het adres van burgers dat zij zich niet betrokken voelen bij de publieke zaak of hun verantwoordelijkheid niet nemen, zijn misplaatst. De vitale samenleving, waarin mensen zich volop inzetten, bestaat al. Dat schrijft de Raad voor het openbaar bestuur (Rob) in zijn advies ‘Loslaten in vertrouwen. Naar een nieuwe verhouding tussen overheid, markt en samenleving.’ In de nieuwe situatie maakt de overheid een bewuste keuze welke rol zij wil spelen bij initiatieven die in de samenleving ontstaan.

 

Wij helpen overheidsorganisaties om te gaan met de veranderende rol van de overheid.