of 59250 LinkedIn

Uitnodiging inspiratiediner: Doorbreken van vastgeroeste patronen

Uitnodiging inspiratiediner: Doorbreken van vastgeroeste patronen
Reageer

Hoe komt het toch dat we bij het oplossen van onze dagelijkse vraagstukken steeds in diezelfde groef blijven hangen van meer en beter toezicht, meer controle, meer protocollen? Het klinkt te gek voor woorden: hetzelfde blijven doen en andere resultaten verwachten… En toch doen we dit bijna  allemaal. Op donderdag 10 maart gaat veranderkundige Dirk Jan de Bruijn (Kwartiermaker 2016 European Truck Platooning Challenge - Rijkswaterstaat) tijdens een inspiratiediner van Bestuursacademie Nederland in op de oorzaken van het mislukken van vele organisatieveranderingen en biedt hij u handvatten om daadwerkelijk succesvol te veranderen.

Gesterkt door flink wat vlieguren – opgedaan in een scala van publieke veranderkeukens – laat Dirk-Jan de Bruijn u niet alleen zien hoe u door het stellen van de juiste vragen mechanismen in het systeem kunt herkennen, maar ook welke praktische interventies u moet toepassen om die vastgeroeste patronen te kunnen kraken. Gericht op het creëren van aanwijsbare klantwaarde, met nadrukkelijke aandacht voor het sturen op eigen verantwoordelijkheden. Vanuit de gedachte dat u er niet boven staat, maar ertussen. Waarbij het gaat om de combinatie van sturen én verbinden.

Bent u als leidinggevende (of adviseur) binnen de overheid nauw betrokken bij organisatieveranderingen? Geef u dan kosteloos op voor dit intieme inspiratiediner. Het aantal plaatsen is beperkt (25), u krijgt zo spoedig mogelijk een reactie van ons op uw aanmelding.

Datum: 10-03-2016
Tijd: 16.00-21.00 uur
Locatie: Bistro Belle - Oud-Zuilen

 

Meld u hier aan!

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding

Persoonlijk studieadvies

Wilt u weten welke opleiding of training het best bij u past? Vraag dan een persoonlijk studieadvies aan. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

 

Heeft u vragen dan kunt u ons ook bereiken via info@bestuursacademie.nl of 035 – 760 48 50.

Start binnenkort

Bloggers

Whitepapers

 • Overtuigen is ‘iemand met bewijzen tot andere gedachten brengen’, lezen we in de...

  Overtuigen

  Overtuigen is ‘iemand met bewijzen tot andere gedachten brengen’, lezen we in de...
 • Presenteren. Het woord heeft het al in zich. Het gaat om het geven van een presentje aan je...

  Presenteren

  Presenteren. Het woord heeft het al in zich. Het gaat om het geven van een presentje aan je...
 • Veel vraagstukken zijn zo complex dat er vanuit verschillende belangen en disciplines naar...

  Procesbegeleiden

  Veel vraagstukken zijn zo complex dat er vanuit verschillende belangen en disciplines naar...

In één dag weer helemaal op de hoogte

Op de hoogte blijven van alle relevante wijzigingen en ontwikkelingen in uw vakgebied? Kom naar een van de actualiteitendagen. In één dag bent u weer helemaal bij en weet u wat die ontwikkelingen betekenen voor uw dagelijkse praktijk. 

Meer nieuws

Maatwerk

De Bestuursacademie Nederland organiseert opleidingen en trainingen op maat. Op basis van uw wensen en de leerdoelen in uw organisatie stellen we scherpe opleidings- en trainingsprogramma’s samen. We voeren deze trajecten uit waar en wanneer u dat wenst.

 

Laat uw opleidings- of trainingswensen bij ons achter en we nemen snel contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Veranderende rol van de overheid

Verwijten aan het adres van burgers dat zij zich niet betrokken voelen bij de publieke zaak of hun verantwoordelijkheid niet nemen, zijn misplaatst. De vitale samenleving, waarin mensen zich volop inzetten, bestaat al. Dat schrijft de Raad voor het openbaar bestuur (Rob) in zijn advies ‘Loslaten in vertrouwen. Naar een nieuwe verhouding tussen overheid, markt en samenleving.’ In de nieuwe situatie maakt de overheid een bewuste keuze welke rol zij wil spelen bij initiatieven die in de samenleving ontstaan.

 

Wij helpen overheidsorganisaties om te gaan met de veranderende rol van de overheid.