of 59220 LinkedIn

Samenwerking NVVB en Bestuursacademie Nederland

Samenwerking NVVB en Bestuursacademie Nederland. 'Burgerzaken is een belangrijk opleidingsdomein met veel ontwikkelingen, niet in de laatste plaats op het vlak van digitalisering'.
Bestuursacademie Nederland Reageer

Op donderdag 8 maart is de Bestuursacademie Nederland bronzen partner geworden van de NVVB (Nederlandse Vereniging voor Burgerzaken). “We zijn erg verheugd, dat we de banden met de NVVB weer hebben hersteld”, zegt de directeur van de Bestuursacademie Nederland,  Joke Elzenaar. “Burgerzaken is een belangrijk opleidingsdomein met veel ontwikkelingen, niet in de laatste plaats op het vlak van digitalisering.

Door de digitalisering vervallen bepaalde taken, maar door nieuwe technieken en ontwikkelingen komen er ook weer nieuwe taken bij. Dit vraagt om nieuwe competenties die veelal meer op HBO niveau liggen. Ook vraagt de samenwerking met burgers om andere competenties bij medewerkers”, vult Steven Steenbergen, commercieel directeur aan. “Deze ontwikkelingen hebben ook invloed op de inhoud van onze opleidingen. Het is daarbij ook erg belangrijk dat onze opleidingen optimaal aansluiten op de kwalitatieve examens van de NVVB PublieksAcademie.”

De Bestuursacademie Nederland zal in overleg met de NVVB de komende maanden kijken hoe we de opleidingen laten aansluiten op de examens van de NVVB PublieksAcademie. Wij zijn dan ook erg blij dat deze samenwerking is gesloten. De samenwerking maakt het ook mogelijk om erkende HBO opleidingen aan te gaan bieden aan medewerkers bij de afdelingen burgerzaken. Het halen van een erkend diploma maakt het voor medewerkers optimaal mogelijk om door te kunnen groeien.

Fotograaf: Jessica Brouwer

 

www.bestuursacademie.nl

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding

Persoonlijk studieadvies

Wilt u weten welke opleiding of training het best bij u past? Vraag dan een persoonlijk studieadvies aan. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

 

Heeft u vragen dan kunt u ons ook bereiken via info@bestuursacademie.nl of 035 – 760 48 50.

Start binnenkort

Bloggers

Whitepapers

 • Overtuigen is ‘iemand met bewijzen tot andere gedachten brengen’, lezen we in de...

  Overtuigen

  Overtuigen is ‘iemand met bewijzen tot andere gedachten brengen’, lezen we in de...
 • Presenteren. Het woord heeft het al in zich. Het gaat om het geven van een presentje aan je...

  Presenteren

  Presenteren. Het woord heeft het al in zich. Het gaat om het geven van een presentje aan je...
 • Veel vraagstukken zijn zo complex dat er vanuit verschillende belangen en disciplines naar...

  Procesbegeleiden

  Veel vraagstukken zijn zo complex dat er vanuit verschillende belangen en disciplines naar...

In één dag weer helemaal op de hoogte

Op de hoogte blijven van alle relevante wijzigingen en ontwikkelingen in uw vakgebied? Kom naar een van de actualiteitendagen. In één dag bent u weer helemaal bij en weet u wat die ontwikkelingen betekenen voor uw dagelijkse praktijk. 

Meer nieuws

Maatwerk

De Bestuursacademie Nederland organiseert opleidingen en trainingen op maat. Op basis van uw wensen en de leerdoelen in uw organisatie stellen we scherpe opleidings- en trainingsprogramma’s samen. We voeren deze trajecten uit waar en wanneer u dat wenst.

 

Laat uw opleidings- of trainingswensen bij ons achter en we nemen snel contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Veranderende rol van de overheid

Verwijten aan het adres van burgers dat zij zich niet betrokken voelen bij de publieke zaak of hun verantwoordelijkheid niet nemen, zijn misplaatst. De vitale samenleving, waarin mensen zich volop inzetten, bestaat al. Dat schrijft de Raad voor het openbaar bestuur (Rob) in zijn advies ‘Loslaten in vertrouwen. Naar een nieuwe verhouding tussen overheid, markt en samenleving.’ In de nieuwe situatie maakt de overheid een bewuste keuze welke rol zij wil spelen bij initiatieven die in de samenleving ontstaan.

 

Wij helpen overheidsorganisaties om te gaan met de veranderende rol van de overheid.