of 59250 LinkedIn

Samen bouwen aan het sociale domein: van transitie naar transformatie

Reageer

Het is gemeenten gelukt. De nieuwe taken rondom de transitie Sociaal Domein, afkomstig van het Rijk, worden door de gemeenten uitgevoerd. De transitie is daarmee geslaagd! Maar nu moet de volgende stap worden gezet, de transformatie. Hoe zorgen u en uw collega’s ervoor dat het bestaande zorgstelsel op een geheel andere manier wordt vormgegeven? Meer verantwoordelijkheid bij de burger, vraaggericht werken, durven loslaten en slimmer organiseren. Dit zijn slechts enkele vraagstukken waarmee uw agenda momenteel wordt gevuld. 

Met de juiste tools meer succes

Bestuursacademie Nederland kan u helpen met deze vraagstukken. Zo ondersteunen wij beleidsmedewerkers, managers en ook wijkteams met kennis- en vaardigheidstrainingen. Hierbij maken wij dankbaar gebruik van onze jarenlange ervaring binnen het openbaar bestuur. En van de inzet van onze docenten die werkzaam zijn in het veld. Dat maakt dat wij onze opleidingen optimaal weten af te stemmen op uw (werk)praktijk. Ons doel? U en uw collega’s verder brengen bij de uitdaging om de nieuwe taken zo efficiënt mogelijk en naar tevredenheid van alle betrokkenen te organiseren. Uiteraard behoort ook maatwerk tot de mogelijkheden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze adviseurs/trainers via telefoonnummer 035 - 7 604 860. U kunt ook mailen naar info@bestuursacademie.nl. Wij geven u graag een (vrijblijvend) advies.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding

Persoonlijk studieadvies

Wilt u weten welke opleiding of training het best bij u past? Vraag dan een persoonlijk studieadvies aan. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

 

Heeft u vragen dan kunt u ons ook bereiken via info@bestuursacademie.nl of 035 – 760 48 50.

Start nu

Bloggers

Whitepapers

 • Overtuigen is ‘iemand met bewijzen tot andere gedachten brengen’, lezen we in de...

  Overtuigen

  Overtuigen is ‘iemand met bewijzen tot andere gedachten brengen’, lezen we in de...
 • Presenteren. Het woord heeft het al in zich. Het gaat om het geven van een presentje aan je...

  Presenteren

  Presenteren. Het woord heeft het al in zich. Het gaat om het geven van een presentje aan je...
 • Veel vraagstukken zijn zo complex dat er vanuit verschillende belangen en disciplines naar...

  Procesbegeleiden

  Veel vraagstukken zijn zo complex dat er vanuit verschillende belangen en disciplines naar...

Agenda

6 april 

Inloopspreekuur Bachelor- en Masteropleidingen

18 & 19 april  

NVVB Landelijk Congres

26 & 27 juni 

VNG Congres

In één dag weer helemaal op de hoogte

Op de hoogte blijven van alle relevante wijzigingen en ontwikkelingen in uw vakgebied? Kom naar een van de actualiteitendagen. In één dag bent u weer helemaal bij en weet u wat die ontwikkelingen betekenen voor uw dagelijkse praktijk. 

Meer nieuws

Maatwerk

De Bestuursacademie Nederland organiseert opleidingen en trainingen op maat. Op basis van uw wensen en de leerdoelen in uw organisatie stellen we scherpe opleidings- en trainingsprogramma’s samen. We voeren deze trajecten uit waar en wanneer u dat wenst.

 

Laat uw opleidings- of trainingswensen bij ons achter en we nemen snel contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Veranderende rol van de overheid

Verwijten aan het adres van burgers dat zij zich niet betrokken voelen bij de publieke zaak of hun verantwoordelijkheid niet nemen, zijn misplaatst. De vitale samenleving, waarin mensen zich volop inzetten, bestaat al. Dat schrijft de Raad voor het openbaar bestuur (Rob) in zijn advies ‘Loslaten in vertrouwen. Naar een nieuwe verhouding tussen overheid, markt en samenleving.’ In de nieuwe situatie maakt de overheid een bewuste keuze welke rol zij wil spelen bij initiatieven die in de samenleving ontstaan.

 

Wij helpen overheidsorganisaties om te gaan met de veranderende rol van de overheid.