of 59082 LinkedIn

Optimaal functioneren van mensen en organisaties binnen de overheid

Optimaal functioneren van mensen en organisaties binnen de overheid. IGOM: samen alles uit mensen en organisaties halen
Bestuursacademie Nederland Reageer

Incompanytraject IGOM

IGOM: samen alles uit mensen en organisaties halen

IGOM is een mobiliteitsnetwerk voor overheidsinstanties in Limburg. Op de website van de organisatie is een ruim aanbod met vacatures voor overheidsprofessionals te vinden en kunnen via de inhuurdesk tijdelijke krachten ingeschakeld worden. Daarnaast heeft IGOM haar eigen academie met interessante trainingen. Overheidsinstanties in Limburg kunnen zich aansluiten bij IGOM om hier gebruik van te maken. Samen zorgen de IGOM-organisaties ervoor dat elke medewerker op de juiste plek zit en talenten optimaal benut worden.
 

IGOM-Academie

Binnen de overheid zijn medewerkers nooit uitgeleerd. De IGOM-Academie zorgt ervoor dat medewerkers duurzaam inzetbaar zijn door het vergroten van kennis en het verder ontwikkelen van competenties. Ook biedt de academie de kans om te netwerken binnen de regio en onderling waardevolle kennis te delen. Zo leren de aangesloten overheidsinstanties met en van elkaar. Bovendien is het door het uitwisselen van ervaring, kennis en vaardigheden mogelijk om onderling knelpunten op te lossen en kansen te benutten.

De trainingen die aangeboden worden via de academie zijn gratis te volgen door medewerkers van IGOM-organisaties. Meestal gaat het om trainingen van 1 of 2 dagen, zodat het makkelijk te combineren is met een vaste baan.
 

In samenwerking met Bestuursacademie Nederland

Al een aantal jaar hebben wij een hele prettige samenwerkingsrelatie met IGOM. Samen zorgen we ervoor dat er continu een mooi en waardevol aanbod aan trainingen beschikbaar is. Onze trainingen vormen een ideale toevoeging vanwege onze bekendheid binnen de overheid en onze vakkennis vanuit het werkveld. Op dit moment voeren we onder andere de volgende trainingen uit:

  • Nudging
  • Ondermijning Signaleren
  • Politiek-bestuurlijke Sensitiviteit
  • Samenwerken

 

Jaarlijks bespreken we samen met IGOM welke thema’s er spelen binnen onze maatschappij. Vervolgens bepalen we welke trainingen een toegevoegde waarde kunnen bieden. Een aantal keer per jaar worden de lopende trainingen besproken en bekijken we of er trainingen vervangen of nieuw toegevoegd moeten worden om beter aan te sluiten op de wensen en actualiteiten. De deelnemers van de IGOM-Academie zijn heel positief over onze trainingen. Met name vanwege de herkenbare voorbeelden die de trainers uit het werkveld geven en de ruimte die er is om eigen vraagstukken in te brengen.
 

Interesse in IGOM of een incompany- of maatwerktraject?

Ben je werkzaam bij een overheidsinstantie in Limburg en ben je geïnteresseerd in IGOM en het aanbod van de IGOM-Academie? Bekijk dan eens hun website www.igom.nl. Heb je interesse in een incompany- of maatwerktraject voor jouw organisatie en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 035 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl voor een vrijblijvende afspraak.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding

Persoonlijk studieadvies

Wilt u weten welke opleiding of training het best bij u past? Vraag dan een persoonlijk studieadvies aan. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

 

Heeft u vragen dan kunt u ons ook bereiken via info@bestuursacademie.nl of 035 – 760 48 50.

Bloggers

Whitepapers

In één dag weer helemaal op de hoogte

Op de hoogte blijven van alle relevante wijzigingen en ontwikkelingen in uw vakgebied? Kom naar een van de actualiteitendagen. In één dag bent u weer helemaal bij en weet u wat die ontwikkelingen betekenen voor uw dagelijkse praktijk. 

Meer nieuws

Maatwerk

De Bestuursacademie Nederland organiseert opleidingen en trainingen op maat. Op basis van uw wensen en de leerdoelen in uw organisatie stellen we scherpe opleidings- en trainingsprogramma’s samen. We voeren deze trajecten uit waar en wanneer u dat wenst.

 

Laat uw opleidings- of trainingswensen bij ons achter en we nemen snel contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Veranderende rol van de overheid

Verwijten aan het adres van burgers dat zij zich niet betrokken voelen bij de publieke zaak of hun verantwoordelijkheid niet nemen, zijn misplaatst. De vitale samenleving, waarin mensen zich volop inzetten, bestaat al. Dat schrijft de Raad voor het openbaar bestuur (Rob) in zijn advies ‘Loslaten in vertrouwen. Naar een nieuwe verhouding tussen overheid, markt en samenleving.’ In de nieuwe situatie maakt de overheid een bewuste keuze welke rol zij wil spelen bij initiatieven die in de samenleving ontstaan.

 

Wij helpen overheidsorganisaties om te gaan met de veranderende rol van de overheid.

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!