of 59250 LinkedIn

Opleiding ALO - Burgerzaken start voor het laatst in huidige vorm

Reageer

In maart 2016 start de opleiding Adviseur Lokale Overheid (ALO) - Burgerzaken voor de laatste keer in de huidige vorm. Dit is de enige burgerzaken-opleiding op HBO-niveau in Nederland. ALO - Burgerzaken biedt uw ervaren medewerkers handvatten om binnen het brede taakveld Burger- of Publiekszaken beleid te kunnen ontwikkelen en de kwaliteit van uw dienstverlening te borgen.

Resultaat van de opleiding
Na afloop van de opleiding hebben uw medewerkers diepgaande kennis op het terrein van burgerzaken. Zij kunnen de gevolgen van actuele wet- en regelgeving vertalen naar uitvoerbaar beleid voor uw gemeente. Daarnaast kunnen ze onderbouwde adviezen uitbrengen aan het management en College, en een coachende rol vervullen binnen het team.
 
Doorgangsgarantie
Omdat dit de laatste keer is dat we deze opleiding in de huidige vorm verzorgen, gaat elke module dit jaar gegarandeerd door. Door de modulaire opzet kunnen ook medewerkers die al eerder een of meerdere modules hebben gevolgd hun opleiding afronden. De opleiding begint op 10 maart 2016 met de module Personen- en familierecht. Hieronder vindt u een overzicht van alle modules:

 

 • Personen- en familierecht                                        
 • Procesrecht                                                                    
 • Persoonsinformatiebeleid en privacy                  
 • Internationaal personen- en familierecht          
 • Nationaliteitsrecht                                                       
 • Sturen en organiseren

 

Aanmelden
Wilt u meer informatie over deze opleiding of uw medewerkers meteen aanmelden? Stuur dan een e-mail naar HJellema@bestuursacademie.nl.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding

Persoonlijk studieadvies

Wilt u weten welke opleiding of training het best bij u past? Vraag dan een persoonlijk studieadvies aan. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

 

Heeft u vragen dan kunt u ons ook bereiken via info@bestuursacademie.nl of 035 – 760 48 50.

Start binnenkort

Bloggers

Whitepapers

 • Overtuigen is ‘iemand met bewijzen tot andere gedachten brengen’, lezen we in de...

  Overtuigen

  Overtuigen is ‘iemand met bewijzen tot andere gedachten brengen’, lezen we in de...
 • Presenteren. Het woord heeft het al in zich. Het gaat om het geven van een presentje aan je...

  Presenteren

  Presenteren. Het woord heeft het al in zich. Het gaat om het geven van een presentje aan je...
 • Veel vraagstukken zijn zo complex dat er vanuit verschillende belangen en disciplines naar...

  Procesbegeleiden

  Veel vraagstukken zijn zo complex dat er vanuit verschillende belangen en disciplines naar...

In één dag weer helemaal op de hoogte

Op de hoogte blijven van alle relevante wijzigingen en ontwikkelingen in uw vakgebied? Kom naar een van de actualiteitendagen. In één dag bent u weer helemaal bij en weet u wat die ontwikkelingen betekenen voor uw dagelijkse praktijk. 

Meer nieuws

Maatwerk

De Bestuursacademie Nederland organiseert opleidingen en trainingen op maat. Op basis van uw wensen en de leerdoelen in uw organisatie stellen we scherpe opleidings- en trainingsprogramma’s samen. We voeren deze trajecten uit waar en wanneer u dat wenst.

 

Laat uw opleidings- of trainingswensen bij ons achter en we nemen snel contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Veranderende rol van de overheid

Verwijten aan het adres van burgers dat zij zich niet betrokken voelen bij de publieke zaak of hun verantwoordelijkheid niet nemen, zijn misplaatst. De vitale samenleving, waarin mensen zich volop inzetten, bestaat al. Dat schrijft de Raad voor het openbaar bestuur (Rob) in zijn advies ‘Loslaten in vertrouwen. Naar een nieuwe verhouding tussen overheid, markt en samenleving.’ In de nieuwe situatie maakt de overheid een bewuste keuze welke rol zij wil spelen bij initiatieven die in de samenleving ontstaan.

 

Wij helpen overheidsorganisaties om te gaan met de veranderende rol van de overheid.