of 60264 LinkedIn

Onboarding: help nieuw talent op weg

Onboarding: help nieuw talent op weg. Bij onboarding geeft u nieuwe medewerkers alle kennis, middelen en mogelijkheden die ze nodig hebben om goed te functioneren binnen uw organisatie.
Bestuursacademie Nederland Reageer

Wilt u nieuwe medewerkers een goede start geven in uw overheidsorganisatie? Zodat ze zich in korte tijd thuis voelen en volop kunnen meedraaien? Wij helpen u op weg met een goed onboardingprogramma.

Nieuwe medewerkers

De bloeiende economie zorgt ervoor dat de strijd om talentvolle, gekwalificeerde overheidsprofessionals is losgebarsten. Organisaties steken veel tijd en energie in het aantrekken en behouden van nieuwe werknemers: pakkende vacatureteksten schrijven, kandidaten uitvoerig screenen en goede sollicitatiegesprekken voeren. Maar dan? Wat gebeurt er na het sollicitatieproces? Het ergste scenario: een werknemer wordt in het diepe gegooid en neemt binnen 3 maanden ontslag. Dit is te voorkomen met een goed onboardingprogramma.


Wat is onboarding?

Onboarding kunnen we het beste omschrijven als de eerste stap van een nieuwe medewerker in uw organisatie. Dit gaat veel verder dan een korte kennismaking op de eerste werkdag, uitleggen hoe de telefoon werkt en een voorstelrondje over de afdeling. Bij onboarding geeft u nieuwe medewerkers alle kennis, middelen en mogelijkheden die ze nodig hebben om goed te functioneren binnen uw organisatie.


Wat levert onboarding op?

Een goed onboardingprogramma levert u belangrijke voordelen op:


√ Tevreden medewerkers

Door een goed onboardingprogramma voelen nieuwe medewerkers zich welkom. Ze weten wat hun rol is en voelen zich eerder thuis. Hierdoor ervaren zij meer werkgeluk. Hét ingrediënt voor een succesvolle organisatie.


√ Meer betrokkenheid

Medewerkers die zich verbonden voelen met de organisatie verzuimen minder vaak, nemen meer initiatief, leven de regels en afspraken beter na en blijven langer in dienst.


√ Hogere productiviteit

Hoe sneller medewerkers hun weg weten te vinden in de organisatie, hoe beter ze functioneren en presteren.


√ Minder verloop

Wanneer onboarding begint bij het moment van recruitment, kiezen werkgever en werknemer bewust voor elkaar. Dit draagt eraan bij dat medewerkers minder gauw uw organisatie zullen verlaten.


√ Kostenbesparend

U heeft lagere kosten voor het aantrekken en inwerken van nieuwe medewerkers.

 

 Een ambassadeur

U maakt van uw nieuwe medewerkers bevlogen en trotse ambassadeurs. Zij zijn de beste pr voor uw organisatie.


Een goede start voor uw medewerkers

Wilt u nieuwe medewerkers een goede start geven in uw organisatie? Zodat ze zich in korte tijd thuis voelen en volop kunnen meedraaien? Bij Bestuursacademie Nederland denken we met u mee. Wij helpen u graag met het samenstellen, organiseren of begeleiden van opleidingstrajecten die aansluiten bij uw onboardingprogramma. Nieuwe medewerkers kunnen dan workshops of trainingen volgen die goed aansluiten bij het werk in uw organisatie. Meer weten? Neem dan contact met ons op via 035 - 7 604 860. Of stuur een e-mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding

Meer weten over onze trainingen en opleidingen?

Kijk op onze website www.bestuursacademie.nl.

Persoonlijk studieadvies

Wilt u weten welke opleiding of training het best bij u past? Vraag dan een persoonlijk studieadvies aan. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

 

Heeft u vragen dan kunt u ons ook bereiken via info@bestuursacademie.nl of 035 – 760 48 50.

Bloggers

Whitepapers

In één dag weer helemaal op de hoogte

Op de hoogte blijven van alle relevante wijzigingen en ontwikkelingen in uw vakgebied? Kom naar een van de actualiteitendagen. In één dag bent u weer helemaal bij en weet u wat die ontwikkelingen betekenen voor uw dagelijkse praktijk. 

Meer nieuws

Maatwerk

De Bestuursacademie Nederland organiseert opleidingen en trainingen op maat. Op basis van uw wensen en de leerdoelen in uw organisatie stellen we scherpe opleidings- en trainingsprogramma’s samen. We voeren deze trajecten uit waar en wanneer u dat wenst.

 

Laat uw opleidings- of trainingswensen bij ons achter en we nemen snel contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Veranderende rol van de overheid

Verwijten aan het adres van burgers dat zij zich niet betrokken voelen bij de publieke zaak of hun verantwoordelijkheid niet nemen, zijn misplaatst. De vitale samenleving, waarin mensen zich volop inzetten, bestaat al. Dat schrijft de Raad voor het openbaar bestuur (Rob) in zijn advies ‘Loslaten in vertrouwen. Naar een nieuwe verhouding tussen overheid, markt en samenleving.’ In de nieuwe situatie maakt de overheid een bewuste keuze welke rol zij wil spelen bij initiatieven die in de samenleving ontstaan.

 

Wij helpen overheidsorganisaties om te gaan met de veranderende rol van de overheid.

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!