of 62812 LinkedIn

NL Leert Door: Laat je gratis (om)scholen!

NL Leert Door: Laat je gratis (om)scholen! Kies uit drie varianten
Bestuursacademie Nederland Reageer

Ben je werkzoekend of wil je jezelf omscholen? Maak je jezelf zorgen over je baan, bijvoorbeeld vanwege de coronacrisis? Dan is het goed te weten dat je vanaf dit najaar gebruik kunt maken van de regeling ‘NL leert door’. Door deze subsidieregeling van de overheid kun je namelijk gratis een training of opleiding volgen!

Kies uit drie gratis varianten

Binnen de regeling ‘NL leert door’ kun je bij ons kiezen uit 3 gratis mogelijkheden: 
 

A: Een zesmaands abonnement op online trainingen

Met dit abonnement heb je 6 maanden lang gratis en onbeperkt keuze uit honderden online trainingen op heel veel verschillende gebieden. Het zijn trainingen waarmee je in 10 minuten per dag belangrijke vaardigheden ontwikkelt. We bieden ze aan in samenwerking met onze partner Online Academy. Deze online opleider heeft in 2020 de Learning Award gewonnen als meest innovatieve opleider.
 

B: Een (online) training om je basisvaardigheden te ontwikkelen of je vakvaardigheden te verbeteren

Hierbij kun je kiezen uit een breed pakket van trainingen waarmee je kosteloos in korte tijd je kennis en vaardigheden kunt ontwikkelen, zodat je ‘fit’ bent voor de arbeidsmarkt. Dat kan gaan om een vakspecifieke training, maar ook een training waarmee je jezelf digitaal sterker maakt, zoals Excel, Office 365 of Power BI.  
 

C: Trainingen of opleidingen op middelbaar of hoger niveau met een erkend diploma

In deze variant maak je gratis gebruik van verschillende korte modules als eerste stap richting een MBO-, HBO- of branchediploma. Ook kun je kiezen voor EVC, waarbij je je ervaring vastlegt in een erkend certificaat. Elk onderdeel dat je volgt, rond je af met een diploma. Dit is waardevol voor je CV en helpt je in je bestaande baan of bij het vinden van een nieuwe baan.
 

Voor wie is ‘NL leert door’ bedoeld?

De regeling is bedoeld voor iedereen tussen de 18 jaar en de pensioengerechtigde leeftijd, die scholing wil volgen en ‘een relatie heeft tot de arbeidsmarkt’. Dat laatste betekent:

  • in loondienst,
  • flexwerker,
  • zelfstandig ondernemer (bijvoorbeeld ZZP’er),
  • of werkzoekend.

Je kunt dus niet van deze regeling gebruik maken als je voltijds studeert. 
 

Mis het niet; ontvang op tijd meer informatie

Wanneer de regeling precies van start gaat is nog niet met zekerheid te zeggen. De verwachting is dat dit binnen nu en enkele maanden zal zijn. Wil je in aanmerking komen voor het kosteloos volgen van een opleiding of training, laat dan je gegevens bij ons achter. Wij sturen je een mail, zodra we van de overheid groen licht krijgen. Dan heb je voldoende tijd om te kiezen welke variant het beste bij jou past. Onze opleidingsadviseurs kunnen je daar uiteraard bij helpen.

 

JA, HOUD ME OP DE HOOGTE


Waarom ‘NL leert door’?

De overheid vindt het belangrijk dat iedereen in Nederland zich blijft ontwikkelen met kennis, vaardigheden en ervaring. Zo blijf je wendbaar, productief en duurzaam inzetbaar. In je huidige baan, of elders. De coronacrisis heeft dit belang alleen nog maar groter gemaakt. De werkloosheid loopt op en daar moeten we iets aan doen. Bij- en omscholing is belangrijker dan ooit. Kijk alleen al naar sectoren zoals de reisbranche, horeca en toerisme en de evenementensector, waar langere tijd minder inkomsten en dus ook minder banen zullen zijn. Terwijl in andere sectoren juist een tekort aan mensen is, denk aan de zorg, het onderwijs en IT-bedrijven. De subsidieregeling ‘NL leert door’, waarbij mensen kosteloos een training of opleiding kunnen volgen, is een van de maatregelen die de overheid heeft genomen om mensen te stimuleren en te helpen zich te blijven ontwikkelen. 
 

Algemene voorwaarden

Op al onze diensten zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding

Meer weten over onze trainingen en opleidingen?

Kijk op onze website www.bestuursacademie.nl.

Persoonlijk studieadvies

Wilt u weten welke opleiding of training het best bij u past? Vraag dan een persoonlijk studieadvies aan. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

 

Heeft u vragen dan kunt u ons ook bereiken via info@bestuursacademie.nl of 035 – 760 48 50.

Bloggers

Whitepapers

In één dag weer helemaal op de hoogte

Op de hoogte blijven van alle relevante wijzigingen en ontwikkelingen in uw vakgebied? Kom naar een van de actualiteitendagen. In één dag bent u weer helemaal bij en weet u wat die ontwikkelingen betekenen voor uw dagelijkse praktijk. 

Meer nieuws

Maatwerk

De Bestuursacademie Nederland organiseert opleidingen en trainingen op maat. Op basis van uw wensen en de leerdoelen in uw organisatie stellen we scherpe opleidings- en trainingsprogramma’s samen. We voeren deze trajecten uit waar en wanneer u dat wenst.

 

Laat uw opleidings- of trainingswensen bij ons achter en we nemen snel contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Veranderende rol van de overheid

Verwijten aan het adres van burgers dat zij zich niet betrokken voelen bij de publieke zaak of hun verantwoordelijkheid niet nemen, zijn misplaatst. De vitale samenleving, waarin mensen zich volop inzetten, bestaat al. Dat schrijft de Raad voor het openbaar bestuur (Rob) in zijn advies ‘Loslaten in vertrouwen. Naar een nieuwe verhouding tussen overheid, markt en samenleving.’ In de nieuwe situatie maakt de overheid een bewuste keuze welke rol zij wil spelen bij initiatieven die in de samenleving ontstaan.

 

Wij helpen overheidsorganisaties om te gaan met de veranderende rol van de overheid.