of 65101 LinkedIn

Maak van 2022 jouw jaar!

Maak van 2022 jouw jaar! Je goede voornemens daadwerkelijk behalen
Bestuursacademie Nederland Reageer

Vaker sporten, gezonder eten, meer afspreken met vrienden of een nieuwe baan zoeken. Goede voornemens voor het nieuwe jaar: wie maakt ze niet? Maar hoe zorg je er nu voor dat je ze ook daadwerkelijk behaalt?

Allereerst een fantastisch nieuwjaar toegewenst

In deze decembermaand willen we je hartelijk danken voor al je belangrijke werk in het afgelopen jaar als professional bij de overheid. We wensen je fijne feestdagen toe. Op naar een gelukkig en gezond 2022, waarin we samen weer mooie stappen zullen zetten in het verder professionaliseren van de overheid en het oplossen van complexe maatschappelijke vraagstukken. 

Heb je voor 2022 al verschillende goede voornemens? Bijvoorbeeld om te investeren in je verdere ontwikkeling, omdat je wilt doorgroeien, een carrièreswitch wilt maken of simpelweg extra kennis wilt opdoen? Lees eens hoe studente Genevieve studeren naast haar werk aanpakt en laat je motiveren om je goede voornemen te laten slagen. Want ook jij kunt het! Kom vandaag nog in actie en zorg ervoor dat het niet bij een voornemen blijft: kies een opleiding of training en schrijf je in.
 

Je goede voornemens daadwerkelijk behalen

Heb je meer goede voornemens? Het volhouden hiervan blijkt vaak lastig. We beginnen vol goede moed, maar na een week of twee vallen we weer terug in onze oude gewoonten. Zonde! Daarom geven wij je drie simpele tips waarmee je de kans vergroot dat je jouw goede voornemens wél behaalt:


1. Stel concrete doelen

Stel je doelen zo concreet mogelijk op. Wil je meer gaan bewegen? Spreek dan bijvoorbeeld met jezelf af dat je minimaal een half uur per dag beweegt. Dit hoeft echt niet in de sportschool te zijn. Je kunt bijvoorbeeld in de pauze een rondje lopen of de trap nemen in plaats van de lift. Zo introduceer je zonder heel veel moeite meer beweging in je leven. 


2. Weet wie je bent

Zelfkennis is bij het maken van goede voornemens belangrijk. Je kunt je wel voornemen dat je elke ochtend voordat je naar je werk gaat een rondje gaat hardlopen. Maar ben je een avondmens, dan is de kans klein dat je dat volhoudt. Houd daar dus rekening mee. Waarschijnlijk heb je meer succes als je na je werk een rondje gaat lopen.


3. Wacht niet tot morgen

Voor goede voornemens hoef je niet te wachten tot in januari. Als je iets wilt veranderen in je leven, begin dan gewoon meteen. Het perfecte moment bestaat niet. Het is dan ook zonde om pas in januari te beginnen.
 

Meer weten?

Heb je net dat extra zetje nodig? Of wil je weten hoe je jouw talenten beter kunt benutten? Bekijk dan onze Training Persoonlijke Effectiviteit. Voor vragen kun je altijd terecht bij een van onze opleidingsadviseurs.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding

Meer weten over onze trainingen en opleidingen?

Kijk op onze website www.bestuursacademie.nl.

Persoonlijk studieadvies

Wilt u weten welke opleiding of training het best bij u past? Vraag dan een persoonlijk studieadvies aan. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

 

Heeft u vragen dan kunt u ons ook bereiken via info@bestuursacademie.nl

Whitepapers

In één dag weer helemaal op de hoogte

Op de hoogte blijven van alle relevante wijzigingen en ontwikkelingen in uw vakgebied? Kom naar een van de actualiteitendagen. In één dag bent u weer helemaal bij en weet u wat die ontwikkelingen betekenen voor uw dagelijkse praktijk. 

Meer nieuws

Maatwerk

De Bestuursacademie Nederland organiseert opleidingen en trainingen op maat. Op basis van uw wensen en de leerdoelen in uw organisatie stellen we scherpe opleidings- en trainingsprogramma’s samen. We voeren deze trajecten uit waar en wanneer u dat wenst.

 

Laat uw opleidings- of trainingswensen bij ons achter en we nemen snel contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Veranderende rol van de overheid

Verwijten aan het adres van burgers dat zij zich niet betrokken voelen bij de publieke zaak of hun verantwoordelijkheid niet nemen, zijn misplaatst. De vitale samenleving, waarin mensen zich volop inzetten, bestaat al. Dat schrijft de Raad voor het openbaar bestuur (Rob) in zijn advies ‘Loslaten in vertrouwen. Naar een nieuwe verhouding tussen overheid, markt en samenleving.’ In de nieuwe situatie maakt de overheid een bewuste keuze welke rol zij wil spelen bij initiatieven die in de samenleving ontstaan.

 

Wij helpen overheidsorganisaties om te gaan met de veranderende rol van de overheid.