of 62812 LinkedIn

Leestip: Resultaatgericht Human Resources Management

Leestip: Resultaatgericht Human Resources Management. Hoe pak je dat stapsgewijs aan?
Bestuursacademie Nederland Reageer

Wil je (als leidinggevende) de organisatiedoelstellingen op de juiste manier vertalen naar een effectief HR-beleid op de werkvloer? In het boek Resultaatgericht Human Resources Management lees je stapsgewijs hoe je dat aanpakt.

Organisatiemanagement als uitgangspunt voor HRM

Humanresourcesmanagement (HRM) is geen zelfstandig vakgebied of losstaande afdeling, maar functioneert binnen de context van de organisatie. Het boek Resultaatgericht Human Resources Management van Jan-Willem Rengelink en Klaas Schouwstra biedt een integrale benadering van zowel de organisatie- als de personeelsfactoren. Heel duidelijk en stapsgewijs wordt de link gelegd tussen organisatiemanagement en HRM, waarbij de focus ligt op de balans tussen de belangen van de organisatie en de belangen van medewerkers.
 

Praktijkgericht leren

Rengelink en Schouwstra introduceren een aantal samenhangende HRM-modellen die bijdragen aan een succesvolle realisatie van de organisatiedoelstellingen. Alle belangrijke onderwerpen op het gebied van HRM komen aan bod. Denk aan organisatiecultuur, strategische personeelsplanning, prestatiemanagement, duurzame inzetbaarheid en Human Resource Development, maar ook e-HRM.

Het boek staat vol met praktijkvoorbeelden, waardoor de theorie tot leven komt. Aan het eind van elk hoofdstuk vind je een vragenlijst. Hiermee kun je de theorie toetsen in je eigen werkpraktijk en controleren of je de stof begrepen hebt.
 

Wil je aan de slag met het boek?

Je kunt Resultaatgericht Human Resources Management hier bestellen.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding

Meer weten over onze trainingen en opleidingen?

Kijk op onze website www.bestuursacademie.nl.

Persoonlijk studieadvies

Wilt u weten welke opleiding of training het best bij u past? Vraag dan een persoonlijk studieadvies aan. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

 

Heeft u vragen dan kunt u ons ook bereiken via info@bestuursacademie.nl of 035 – 760 48 50.

Bloggers

Whitepapers

In één dag weer helemaal op de hoogte

Op de hoogte blijven van alle relevante wijzigingen en ontwikkelingen in uw vakgebied? Kom naar een van de actualiteitendagen. In één dag bent u weer helemaal bij en weet u wat die ontwikkelingen betekenen voor uw dagelijkse praktijk. 

Meer nieuws

Maatwerk

De Bestuursacademie Nederland organiseert opleidingen en trainingen op maat. Op basis van uw wensen en de leerdoelen in uw organisatie stellen we scherpe opleidings- en trainingsprogramma’s samen. We voeren deze trajecten uit waar en wanneer u dat wenst.

 

Laat uw opleidings- of trainingswensen bij ons achter en we nemen snel contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Veranderende rol van de overheid

Verwijten aan het adres van burgers dat zij zich niet betrokken voelen bij de publieke zaak of hun verantwoordelijkheid niet nemen, zijn misplaatst. De vitale samenleving, waarin mensen zich volop inzetten, bestaat al. Dat schrijft de Raad voor het openbaar bestuur (Rob) in zijn advies ‘Loslaten in vertrouwen. Naar een nieuwe verhouding tussen overheid, markt en samenleving.’ In de nieuwe situatie maakt de overheid een bewuste keuze welke rol zij wil spelen bij initiatieven die in de samenleving ontstaan.

 

Wij helpen overheidsorganisaties om te gaan met de veranderende rol van de overheid.