of 61043 LinkedIn

Leergang Operationeel Management voor Coördinatoren en Teamleiders

Leergang Operationeel Management voor Coördinatoren en Teamleiders. Wat zijn de 4 kerncompetenties?
Bestuursacademie Nederland Reageer

Als coördinator of teamleider bent u verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen uw team of afdeling. Maar hoe stuurt u uw team goed aan? Hoe stimuleert u mensen om het beste uit zichzelf te halen? En welke rol heeft u daarin als coördinator of teamleider? Ontdek het in onze Leergang Operationeel Management voor Coördinatoren en Teamleiders.

Uw rol als teamleider en coördinator

Als coördinator of teamleider bent u verantwoordelijk voor het aansturen en coachen van uw medewerkers. U werkt aan de prestaties van uw team en uw eigen persoonlijke ontwikkeling. Het dagelijkse accent van uw functie ligt op het leidinggeven: het voeren van een op een gesprekken, het sturen op inhoud en processen, verzuimbegeleiding en het organiseren van werkoverleggen. Ook bewaakt u de positie van het team en de belangen van uw organisatie. Daarbij moet u goed kunnen inspelen op het politiek-bestuurlijke krachtenveld waarin u zich begeeft.


Een opleiding voor teamleiders en coördinatoren

De Leergang Operationeel Management voor Coördinatoren en Teamleiders geeft u de handvatten om uw managementvaardigheden verder te ontwikkelen. Door theorie en praktijk af te wisselen leert u nieuwe kennis en vaardigheden direct toe te passen. De docenten hebben hierbij aandacht voor uw persoonlijke vragen en ontwikkeling. Zij leren u wat u nodig hebt en hoe u dat kunt toepassen. Zo oefent u met situaties waar u als teamleider mee te maken hebt. Denk hierbij aan het motiveren van medewerkers en het omgaan met lastige situaties.


Wat leert u tijdens de opleiding?

  • De 4 kerncompetenties van de operationele manager: coach, uitvoerder, ondernemer en veranderaar
  • Leidinggevende en communicatieve vaardigheden
  • Inzicht in uw persoonlijke drijfveren en in die van anderen
  • Praktische theorieën over HRM, financiën, bedrijfsvoering, communicatie en coaching
  • Omgaan met een politieke omgeving
  • Handvatten voor praktische situaties, zoals medewerkers feedback geven en het voeren van effectieve werkoverleggen


Voor wie?

U bent teamleider, eerste medewerker of coördinator en u geeft leiding op operationeel niveau. U bent verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing en wilt uw eigen team medewerkers naar mooie resultaten begeleiden. U wilt daarom uw kennis en vaardigheden op het gebied van leidinggeven verder ontwikkelen.


Meer weten?

Wilt u meer weten over deze opleiding? Klik dan hier. Heeft u nog verdere vragen? Dan kunt u contact opnemen met een van onze opleidingsadviseurs via 035 - 7 604 850. Zij informeren u graag over de mogelijkheden van deze leergang.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding

Meer weten over onze trainingen en opleidingen?

Kijk op onze website www.bestuursacademie.nl.

Persoonlijk studieadvies

Wilt u weten welke opleiding of training het best bij u past? Vraag dan een persoonlijk studieadvies aan. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

 

Heeft u vragen dan kunt u ons ook bereiken via info@bestuursacademie.nl of 035 – 760 48 50.

Bloggers

Whitepapers

In één dag weer helemaal op de hoogte

Op de hoogte blijven van alle relevante wijzigingen en ontwikkelingen in uw vakgebied? Kom naar een van de actualiteitendagen. In één dag bent u weer helemaal bij en weet u wat die ontwikkelingen betekenen voor uw dagelijkse praktijk. 

Meer nieuws

Maatwerk

De Bestuursacademie Nederland organiseert opleidingen en trainingen op maat. Op basis van uw wensen en de leerdoelen in uw organisatie stellen we scherpe opleidings- en trainingsprogramma’s samen. We voeren deze trajecten uit waar en wanneer u dat wenst.

 

Laat uw opleidings- of trainingswensen bij ons achter en we nemen snel contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Veranderende rol van de overheid

Verwijten aan het adres van burgers dat zij zich niet betrokken voelen bij de publieke zaak of hun verantwoordelijkheid niet nemen, zijn misplaatst. De vitale samenleving, waarin mensen zich volop inzetten, bestaat al. Dat schrijft de Raad voor het openbaar bestuur (Rob) in zijn advies ‘Loslaten in vertrouwen. Naar een nieuwe verhouding tussen overheid, markt en samenleving.’ In de nieuwe situatie maakt de overheid een bewuste keuze welke rol zij wil spelen bij initiatieven die in de samenleving ontstaan.

 

Wij helpen overheidsorganisaties om te gaan met de veranderende rol van de overheid.