of 63000 LinkedIn

Hoe lopen de hazen?

Hoe lopen de hazen? In het politieke-bestuurlijke krachtenveld komen diverse stakeholders op voor hun eigen belangen. Hoe krijgt u grip op politieke gevoeligheden? Hoe gaat u om met politieke spelletjes? En hoe loodst u uw project of plan door de besluitvorming?
Bestuursacademie Nederland Reageer

In het politieke-bestuurlijke krachtenveld komen diverse stakeholders op voor hun eigen belangen. Hoe krijgt u grip op politieke gevoeligheden? Hoe gaat u om met politieke spelletjes? En hoe loodst u uw project of plan door de besluitvorming?  

Deze vragen vormen de basis voor het vernieuwde spel ‘Hoe lopen de hazen?’ Dit spel zet aan tot nadenken over de politiek-bestuurlijke omgeving waarbinnen u werkzaam bent. U ontwikkelt uw politiek-bestuurlijke sensitiviteit en leert hoe u die het beste kunt inzetten.


Speelt u met ons mee?

Heeft u in uw werk veel te maken met bestuurders, politici of andere ambtenaren? Of bent u werkzaam als beleidsmedewerker, beleidsadviseur of projectleider binnen overheidsorganisaties als gemeenten, waterschappen of provincies? Dan is het spel ‘Hoe lopen de hazen’ een goede manier om de dynamiek van het politiek-bestuurlijk krachtenveld te ervaren.
 
Interesse? Het spel is binnenkort te verkrijgen via onze website. Vast een of meerdere spel(len) reserveren? Stuur een mail naar incompany@bestuursacademie.nl onder vermelding van uw naam, telefoonnummer en e-mailadres.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding

Meer weten over onze trainingen en opleidingen?

Kijk op onze website www.bestuursacademie.nl.

Persoonlijk studieadvies

Wilt u weten welke opleiding of training het best bij u past? Vraag dan een persoonlijk studieadvies aan. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

 

Heeft u vragen dan kunt u ons ook bereiken via info@bestuursacademie.nl of 035 – 760 48 50.

Bloggers

Whitepapers

In één dag weer helemaal op de hoogte

Op de hoogte blijven van alle relevante wijzigingen en ontwikkelingen in uw vakgebied? Kom naar een van de actualiteitendagen. In één dag bent u weer helemaal bij en weet u wat die ontwikkelingen betekenen voor uw dagelijkse praktijk. 

Meer nieuws

Maatwerk

De Bestuursacademie Nederland organiseert opleidingen en trainingen op maat. Op basis van uw wensen en de leerdoelen in uw organisatie stellen we scherpe opleidings- en trainingsprogramma’s samen. We voeren deze trajecten uit waar en wanneer u dat wenst.

 

Laat uw opleidings- of trainingswensen bij ons achter en we nemen snel contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Veranderende rol van de overheid

Verwijten aan het adres van burgers dat zij zich niet betrokken voelen bij de publieke zaak of hun verantwoordelijkheid niet nemen, zijn misplaatst. De vitale samenleving, waarin mensen zich volop inzetten, bestaat al. Dat schrijft de Raad voor het openbaar bestuur (Rob) in zijn advies ‘Loslaten in vertrouwen. Naar een nieuwe verhouding tussen overheid, markt en samenleving.’ In de nieuwe situatie maakt de overheid een bewuste keuze welke rol zij wil spelen bij initiatieven die in de samenleving ontstaan.

 

Wij helpen overheidsorganisaties om te gaan met de veranderende rol van de overheid.