of 64120 LinkedIn

Het nieuwe Diplomastelsel Burgerzaken

Het nieuwe Diplomastelsel Burgerzaken. Wat wijzigt er?
Bestuursacademie Nederland Reageer

Wil jij je verder professionaliseren binnen het vakgebied burgerzaken én je goed voorbereiden op de nieuwe examens van het Diplomastelsel Burgerzaken van de NVVB PublieksAcademie? Wij bieden nu het eerste deel van de NVVB-modules aan!

Wat wijzigt er in het Diplomastelsel Burgerzaken?

Binnen het nieuwe Diplomastelsel Burgerzaken kun je acht diploma’s behalen. Vier basisdiploma’s op NLQF-niveau 4 (vergelijkbaar met MBO-niveau 4) en vier specialistische diploma’s op NLQF-niveau 6 (vergelijkbaar met HBO-niveau). Dit NL Qualification Framework is gebaseerd op Europese regels en geeft meer duidelijkheid over het niveau van de kwalificaties die je als deelnemer hebt opgedaan.

 

Om een diploma te behalen, zul je vastgestelde modules moeten afronden. Voor elke module die je afrondt, ontvang je een certificaat waarmee je aantoont dat je over actuele kennis en kunde beschikt. Elke drie jaar doe je opnieuw examen om dit certificaat te verlengen.

 

Bekijk voor uitgebreide informatie over de wijzigingen deze pagina: NVVB-modules nieuwe Diplomastelsel Burgerzaken

 

Wat kun je verwachten van de NVVB-modules bij Bestuursacademie Nederland?

De praktijk staat bij ons altijd centraal. Al onze docenten zijn actief binnen het vakgebied burgerzaken en weten dus precies wat jij nodig hebt. Zij zorgen er niet alleen voor dat de inhoud van de lessen optimaal is afgestemd op de examens van de NVVB, maar ook dat jij direct met het geleerde aan de slag kunt in je dagelijkse werk. Daarnaast ervaar je bij ons de volgende voordelen:

 

-          Flexibele startmomenten

-          Opleidingslocaties in heel Nederland

-          Mogelijkheid om de modules incompany te organiseren

 

Bekijk het opleidingsaanbod met NVVB-modules Burgerzaken

De modules op NLQF-niveau 4 staan online. Je vindt ze hier. De modules op NLQF-niveau 6 volgen in 2022. Heb je nog vragen over een module of diplomalijn? Onze opleidingsadviseurs helpen je graag via 035 20 04 909 of info@bestuursacademie.nl.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding

Meer weten over onze trainingen en opleidingen?

Kijk op onze website www.bestuursacademie.nl.

Persoonlijk studieadvies

Wilt u weten welke opleiding of training het best bij u past? Vraag dan een persoonlijk studieadvies aan. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

 

Heeft u vragen dan kunt u ons ook bereiken via info@bestuursacademie.nl

Whitepapers

In één dag weer helemaal op de hoogte

Op de hoogte blijven van alle relevante wijzigingen en ontwikkelingen in uw vakgebied? Kom naar een van de actualiteitendagen. In één dag bent u weer helemaal bij en weet u wat die ontwikkelingen betekenen voor uw dagelijkse praktijk. 

Meer nieuws

Maatwerk

De Bestuursacademie Nederland organiseert opleidingen en trainingen op maat. Op basis van uw wensen en de leerdoelen in uw organisatie stellen we scherpe opleidings- en trainingsprogramma’s samen. We voeren deze trajecten uit waar en wanneer u dat wenst.

 

Laat uw opleidings- of trainingswensen bij ons achter en we nemen snel contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Veranderende rol van de overheid

Verwijten aan het adres van burgers dat zij zich niet betrokken voelen bij de publieke zaak of hun verantwoordelijkheid niet nemen, zijn misplaatst. De vitale samenleving, waarin mensen zich volop inzetten, bestaat al. Dat schrijft de Raad voor het openbaar bestuur (Rob) in zijn advies ‘Loslaten in vertrouwen. Naar een nieuwe verhouding tussen overheid, markt en samenleving.’ In de nieuwe situatie maakt de overheid een bewuste keuze welke rol zij wil spelen bij initiatieven die in de samenleving ontstaan.

 

Wij helpen overheidsorganisaties om te gaan met de veranderende rol van de overheid.