of 64277 LinkedIn

Het nieuwe Diplomastelsel Burgerzaken

Het nieuwe Diplomastelsel Burgerzaken. NVVB PublieksAcademie herziene modules
Bestuursacademie Nederland Reageer

1 september 2021 wijzigt het Diplomastelsel Burgerzaken van onze partner NVVB. Om je succesvol voor te bereiden op de nieuwe examens biedt Bestuursacademie Nederland via de NVVB PublieksAcademie herziene modules aan.

Het nieuwe Diplomastelsel Burgerzaken

Het nieuwe Diplomastelsel Burgerzaken van de NVVB PublieksAcademie bestaat uit acht verschillende diplomalijnen. De diploma’s zullen NLQF-gecertificeerd zijn. Dit Nederlandse kwalificatieraamwerk geeft meer duidelijkheid en zekerheid over het niveau en de kwalificaties van overheidsprofessionals die betrokken zijn bij Burgerzaken. Maar dat vraagt wel om andere kwaliteitsnormen, nieuwe leerdoelen en aangepaste examens. Natuurlijk ontwikkelen wij modules die hier volledig op aansluiten. 
 

Een opleiding Burgerzaken bij Bestuursacademie Nederland

Door onze jarenlange ervaring zijn we als geen ander in staat om in onze opleidingen de verbinding te leggen tussen theorie en praktijk. Onze docenten werken zelf in het vakgebied en weten dus alles af van Burgerzaken, inclusief de uitdagende opgaven waar je momenteel voor staat. Hierdoor kunnen zij de theorie met concrete voorbeelden heel herkenbaar maken en je optimaal ondersteunen bij het toepassen van de nieuwe kennis in je dagelijkse werkzaamheden. Jouw praktijk staat altijd centraal. Je krijgt alle ruimte om je eigen ervaringen en vraagstukken te delen. Omdat zowel de docent als je medecursisten in hetzelfde vakgebied werken, leidt dit regelmatig tot inspirerende discussies. 
 

Digitale lessen

De lessen van de modules voor de nieuwe diplomalijn Burgerzaken zullen wij in principe voor het grootste deel verzorgen via de virtual classroom. De docent geeft in dat geval op afstand les via een liveverbinding. Dat heeft de volgende voordelen: 

  • Geen reistijd (je volgt de opleiding thuis);
  • De opleiding gaat altijd door (geen minimale groepsgrootte als voorwaarde);
  • Goedkoper (je betaalt geen arrangementskosten, locatiekosten en reiskosten).


Meer informatie over de virtual classroom vind je hier.
 

Nu alvast verder werken aan je ontwikkeling?

We zijn momenteel druk bezig met het ontwikkelen van de modules voor de nieuwe diplomalijn Burgerzaken. Wil je al eerder aan de slag met je eigen ontwikkeling? De komende periode bieden we nog gewoon onze Basisopleiding Burgerzaken (BOBZ) en de MLO Burgerzaken aan. 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding

Meer weten over onze trainingen en opleidingen?

Kijk op onze website www.bestuursacademie.nl.

Persoonlijk studieadvies

Wilt u weten welke opleiding of training het best bij u past? Vraag dan een persoonlijk studieadvies aan. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

 

Heeft u vragen dan kunt u ons ook bereiken via info@bestuursacademie.nl

Whitepapers

In één dag weer helemaal op de hoogte

Op de hoogte blijven van alle relevante wijzigingen en ontwikkelingen in uw vakgebied? Kom naar een van de actualiteitendagen. In één dag bent u weer helemaal bij en weet u wat die ontwikkelingen betekenen voor uw dagelijkse praktijk. 

Meer nieuws

Maatwerk

De Bestuursacademie Nederland organiseert opleidingen en trainingen op maat. Op basis van uw wensen en de leerdoelen in uw organisatie stellen we scherpe opleidings- en trainingsprogramma’s samen. We voeren deze trajecten uit waar en wanneer u dat wenst.

 

Laat uw opleidings- of trainingswensen bij ons achter en we nemen snel contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Veranderende rol van de overheid

Verwijten aan het adres van burgers dat zij zich niet betrokken voelen bij de publieke zaak of hun verantwoordelijkheid niet nemen, zijn misplaatst. De vitale samenleving, waarin mensen zich volop inzetten, bestaat al. Dat schrijft de Raad voor het openbaar bestuur (Rob) in zijn advies ‘Loslaten in vertrouwen. Naar een nieuwe verhouding tussen overheid, markt en samenleving.’ In de nieuwe situatie maakt de overheid een bewuste keuze welke rol zij wil spelen bij initiatieven die in de samenleving ontstaan.

 

Wij helpen overheidsorganisaties om te gaan met de veranderende rol van de overheid.