of 62812 LinkedIn

Handboek financiële functie en control bij gemeenten en provincies

Financiën: een weerbarstig vakgebied. Handboek financiële functie en control bij gemeenten en provincies
Bestuursacademie Nederland Reageer

Werk je in het complexe vakgebied financiën bij een gemeente of provincie? Dan is het Handboek financiële functie en control bij gemeenten en provincies, geschreven door Peter van den Doel, voor jou onmisbaar.

Financiën: een weerbarstig vakgebied

Elke derde dinsdag in september wordt de jaarlijkse begroting van het Rijk aangeboden. Een begroting die belangrijk is voor de financiën van gemeenten en provincies. Daarnaast zijn er veel regelgevingen en actuele ontwikkelingen waar financieel deskundigen in de praktijk rekening mee moeten houden. Denk aan de vernieuwing van het Besluit begroting en verantwoording (BBV) voor provincies en gemeenten, maar ook de verschuiving van de uitvoering van het sociaal beleid naar gemeenten. Het Handboek financiële functie en control bij gemeenten en provincies helpt je om alle regels en ontwikkelingen te vertalen naar de praktijk.
 

Handboek financiële functie en control bij gemeenten en provincies

Het Handboek financiële functie en control bij gemeenten en provincies is een praktisch en onmisbaar handboek voor financiële (beleids)ambtenaren, managers en bestuurders bij gemeenten en provincies. Het boek bevat uitgebreide informatie over beleid, control en financiën, maar geeft vooral antwoord op financiële vraagstukken uit de dagelijkse praktijk.

In het boek ligt de focus niet in de eerste plaats op de cijfers, maar vooral op wat die cijfers voorstellen of waar ze voor staan. Er wordt ingegaan op de gevolgen van het vernieuwde BBV en de ontwikkelingen met betrekking tot planning-en-controldocumentatie. Ook bevat het boek handige bijlagen, zoals een checklist van het BBV en schematische overzichten van processen van budget- en P&C-cycli. Door de vele praktijkvoorbeelden is de theorie direct toepasbaar in je werk.
 

Het handboek bestellen?

Dat kan heel makkelijk via ons! Als je het contactformulier invult, sturen we het boek zo snel mogelijk naar je op.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding

Meer weten over onze trainingen en opleidingen?

Kijk op onze website www.bestuursacademie.nl.

Persoonlijk studieadvies

Wilt u weten welke opleiding of training het best bij u past? Vraag dan een persoonlijk studieadvies aan. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

 

Heeft u vragen dan kunt u ons ook bereiken via info@bestuursacademie.nl of 035 – 760 48 50.

Bloggers

Whitepapers

In één dag weer helemaal op de hoogte

Op de hoogte blijven van alle relevante wijzigingen en ontwikkelingen in uw vakgebied? Kom naar een van de actualiteitendagen. In één dag bent u weer helemaal bij en weet u wat die ontwikkelingen betekenen voor uw dagelijkse praktijk. 

Meer nieuws

Maatwerk

De Bestuursacademie Nederland organiseert opleidingen en trainingen op maat. Op basis van uw wensen en de leerdoelen in uw organisatie stellen we scherpe opleidings- en trainingsprogramma’s samen. We voeren deze trajecten uit waar en wanneer u dat wenst.

 

Laat uw opleidings- of trainingswensen bij ons achter en we nemen snel contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Veranderende rol van de overheid

Verwijten aan het adres van burgers dat zij zich niet betrokken voelen bij de publieke zaak of hun verantwoordelijkheid niet nemen, zijn misplaatst. De vitale samenleving, waarin mensen zich volop inzetten, bestaat al. Dat schrijft de Raad voor het openbaar bestuur (Rob) in zijn advies ‘Loslaten in vertrouwen. Naar een nieuwe verhouding tussen overheid, markt en samenleving.’ In de nieuwe situatie maakt de overheid een bewuste keuze welke rol zij wil spelen bij initiatieven die in de samenleving ontstaan.

 

Wij helpen overheidsorganisaties om te gaan met de veranderende rol van de overheid.