of 61043 LinkedIn

Groei uit tot strategisch adviseur in de publieke sector

Groei uit tot strategisch adviseur in de publieke sector. Strategisch adviseren is te leren
Bestuursacademie Nederland Reageer

Heeft u de ambitie om uit te groeien tot een vertrouwde gesprekspartner? En wilt u meedenken op strategisch niveau? Volg dan onze Leergang Strategisch Adviseren in de Publieke Sector. In deze leergang leert u hoe u effectief kunt beïnvloeden en hoe u zich overtuigend profileert en positioneert in complexe adviestrajecten. Met als uiteindelijk doel: het behalen van de gewenste maatschappelijke resultaten.

Uw rol als strategisch adviseur

Als strategisch adviseur beweegt u tussen verschillende partijen en geeft u adviezen die verder reiken dan uw eigen vakgebied. U bent relatiegericht, een goede verbinder en hebt gevoel voor organisatorische, bestuurlijke en politieke verhoudingen en belangen. U denkt taakoverstijgend, analytisch en out-of-the-box. Uw blik is op de toekomst gericht en u vindt het een uitdaging om nieuwe oplossingen te ontdekken voor complexe vraagstukken.


Strategisch adviseren is te leren

De Leergang Strategisch Adviseren in de Publieke Sector biedt u handvatten om uw rol als strategisch adviseur verder te verstevigen. Vanuit onderwerpen als verandermanagement, proces- en programmamanagement en scenarioplanning krijgt u meer inzicht in de rol en invloed die u als adviseur binnen publieke organisaties kunt uitoefenen. Ook werkt u actief aan uw persoonlijke vaardigheden. Denk hierbij aan:

 

  • Het uitoefenen van invloed
  • Overtuigingskracht
  • Het verwerven van draagvlak
  • Creativiteit
  • Flexibiliteit
  • Bestuurssensitiviteit


Voor wie?

U bent een ervaren adviseur in de publieke sector. Maar u wilt zich graag verder ontwikkelen tot strategisch adviseur. U beschikt over reflectief vermogen, een open leerhouding, voldoende commitment om het traject te volgen en academisch werk- en denkniveau.
 
Om deel te nemen aan de Leergang Strategisch Adviseren in de Publieke Sector moet u minimaal over een academisch werk- en denkniveau beschikken. Deze opleiding wordt verzorgd op WO-niveau. U heeft minimaal 3 jaar ervaring in uw adviesfunctie.


Meer weten?

Wilt u meer weten over deze leergang? Klik dan hier. Heeft u nog verdere vragen? Dan kunt u contact opnemen met een van onze opleidingsadviseurs via 035 - 7 604 850. Zij informeren u graag over de mogelijkheden van deze leergang.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding

Meer weten over onze trainingen en opleidingen?

Kijk op onze website www.bestuursacademie.nl.

Persoonlijk studieadvies

Wilt u weten welke opleiding of training het best bij u past? Vraag dan een persoonlijk studieadvies aan. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

 

Heeft u vragen dan kunt u ons ook bereiken via info@bestuursacademie.nl of 035 – 760 48 50.

Bloggers

Whitepapers

In één dag weer helemaal op de hoogte

Op de hoogte blijven van alle relevante wijzigingen en ontwikkelingen in uw vakgebied? Kom naar een van de actualiteitendagen. In één dag bent u weer helemaal bij en weet u wat die ontwikkelingen betekenen voor uw dagelijkse praktijk. 

Meer nieuws

Maatwerk

De Bestuursacademie Nederland organiseert opleidingen en trainingen op maat. Op basis van uw wensen en de leerdoelen in uw organisatie stellen we scherpe opleidings- en trainingsprogramma’s samen. We voeren deze trajecten uit waar en wanneer u dat wenst.

 

Laat uw opleidings- of trainingswensen bij ons achter en we nemen snel contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Veranderende rol van de overheid

Verwijten aan het adres van burgers dat zij zich niet betrokken voelen bij de publieke zaak of hun verantwoordelijkheid niet nemen, zijn misplaatst. De vitale samenleving, waarin mensen zich volop inzetten, bestaat al. Dat schrijft de Raad voor het openbaar bestuur (Rob) in zijn advies ‘Loslaten in vertrouwen. Naar een nieuwe verhouding tussen overheid, markt en samenleving.’ In de nieuwe situatie maakt de overheid een bewuste keuze welke rol zij wil spelen bij initiatieven die in de samenleving ontstaan.

 

Wij helpen overheidsorganisaties om te gaan met de veranderende rol van de overheid.