of 62812 LinkedIn

Gemeenten niet klaar voor Drank- en Horecawet

Reageer

“Gemeenten zijn nog onvoldoende voorbereid op de taken die op ze afkomen met de nieuwe Drank- en Horecawet”, kopte Binnenlands Bestuur deze zomer. Veel gemeenten hebben geen idee wat ze over een halfjaar moeten gaan doen (…). De schrik zit er dan ook aardig in! Heeft u al nagedacht over het beleid van úw gemeente en hoe u dit vertaalt in een verordening?

Vanaf januari 2013 zijn gemeenten verantwoordelijk voor toezicht en handhaving. Uiterlijk op 1 januari 2014 moeten gemeenten een verordening hebben voor paracommercie: de verkoop van alcohol in sportkantines, buurthuizen en zelfs verzorgingshuizen. Eind vorig jaar wees een monitor van BHBW (Bureau Horeca Bijzondere Wetten) uit dat 92% van de gemeenten niet over een plan van aanpak met betrekking tot de gewijzigde Drank- en Horecawet beschikte (!).

 

Drank- en horecawet in de praktijk
Wilt u op de hoogte zijn en blijven van de veranderingen waarmee u als gemeente te maken krijgt met de invoering van de nieuwe Drank- en Horecawet in januari 2013? Lees dan verder op onze site.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding

Meer weten over onze trainingen en opleidingen?

Kijk op onze website www.bestuursacademie.nl.

Persoonlijk studieadvies

Wilt u weten welke opleiding of training het best bij u past? Vraag dan een persoonlijk studieadvies aan. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

 

Heeft u vragen dan kunt u ons ook bereiken via info@bestuursacademie.nl of 035 – 760 48 50.

Bloggers

Whitepapers

In één dag weer helemaal op de hoogte

Op de hoogte blijven van alle relevante wijzigingen en ontwikkelingen in uw vakgebied? Kom naar een van de actualiteitendagen. In één dag bent u weer helemaal bij en weet u wat die ontwikkelingen betekenen voor uw dagelijkse praktijk. 

Meer nieuws

Maatwerk

De Bestuursacademie Nederland organiseert opleidingen en trainingen op maat. Op basis van uw wensen en de leerdoelen in uw organisatie stellen we scherpe opleidings- en trainingsprogramma’s samen. We voeren deze trajecten uit waar en wanneer u dat wenst.

 

Laat uw opleidings- of trainingswensen bij ons achter en we nemen snel contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Veranderende rol van de overheid

Verwijten aan het adres van burgers dat zij zich niet betrokken voelen bij de publieke zaak of hun verantwoordelijkheid niet nemen, zijn misplaatst. De vitale samenleving, waarin mensen zich volop inzetten, bestaat al. Dat schrijft de Raad voor het openbaar bestuur (Rob) in zijn advies ‘Loslaten in vertrouwen. Naar een nieuwe verhouding tussen overheid, markt en samenleving.’ In de nieuwe situatie maakt de overheid een bewuste keuze welke rol zij wil spelen bij initiatieven die in de samenleving ontstaan.

 

Wij helpen overheidsorganisaties om te gaan met de veranderende rol van de overheid.