of 63082 LinkedIn

Financiën, Planning en Control bij de Lokale Overheid (FILOK)

Financiën, Planning en Control bij de Lokale Overheid (FILOK). De achtergronden van de huidige financiële praktijk
Bestuursacademie Nederland Reageer

Bent u net gestart of wilt u graag starten als financieel beleidsmedewerker of planning-en-controlmedewerker bij de lokale overheid? Volg dan onze opleiding Financiën, Planning en Control bij de Lokale Overheid (FILOK). In deze opleiding raakt u vertrouwd met de achtergronden van de huidige financiële praktijk bij de lokale overheid.

Aan de slag op de afdeling Financiën

Om maatschappelijke effecten te bereiken moet elke gemeente en provincie zijn financiën op orde hebben. De afdeling Financiën speelt daarin een cruciale rol. Zij verstrekt onder meer financiële informatie aan het college en de organisatie. Daarnaast dragen zij zorg voor de financiële planning, administratie en registratie. Dat vraagt van de medewerkers dat zij niet alleen beschikken over algemene kennis van financiën, planning en control maar ook over specifieke kennis van wet- en regelgeving die voor gemeenten en provincies geldt.


Een praktijkgerichte opleiding over de financiële praktijk

Met de opleiding Financiën, Planning en Control bij de Lokale Overheid (FILOK) legt u een stevige basis om als financieel medewerker aan de slag te gaan. Zo raakt u in korte tijd vertrouwd met de achtergronden van de huidige financiële praktijk. Theorie en praktijk zijn in deze opleiding nauw met elkaar verbonden. Zo kunt u praktijkvoorbeelden aandragen, waardoor u uw kennis en vaardigheden direct kunt toepassen binnen uw eigen werksituatie.


Wat leert u tijdens de opleiding ?

  • De achtergronden van de huidige financiële praktijk
  • Inzicht in beleids- en beheerdocumenten voor de raad, het college en de organisatie
  • Besluit begroting en verantwoording (BBV)
  • De hoofdlijnen van de planning-en-controlcyclus
  • Het begrotingsrapportage- en verantwoordingsproces
  • De programmabegroting
  • Btw en vennootschapsbelastingen
  • Risicomanagement


Voor wie?

U bent net gestart of u gaat binnenkort starten als financieel beleidsmedewerker of planning-en-controlmedewerker bij de lokale overheid. U heeft een bedrijfseconomische of administratieve opleiding afgerond op HBO-niveau.

 

Meer weten?

Wilt u meer weten over deze opleiding? Klik dan hier. Heeft u nog verdere vragen? Dan kunt u contact opnemen met een van onze opleidingsadviseurs via 035 - 7 604 850. Zij informeren u graag over de mogelijkheden van deze leergang.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding

Meer weten over onze trainingen en opleidingen?

Kijk op onze website www.bestuursacademie.nl.

Persoonlijk studieadvies

Wilt u weten welke opleiding of training het best bij u past? Vraag dan een persoonlijk studieadvies aan. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

 

Heeft u vragen dan kunt u ons ook bereiken via info@bestuursacademie.nl of 035 – 760 48 50.

Bloggers

Whitepapers

In één dag weer helemaal op de hoogte

Op de hoogte blijven van alle relevante wijzigingen en ontwikkelingen in uw vakgebied? Kom naar een van de actualiteitendagen. In één dag bent u weer helemaal bij en weet u wat die ontwikkelingen betekenen voor uw dagelijkse praktijk. 

Meer nieuws

Maatwerk

De Bestuursacademie Nederland organiseert opleidingen en trainingen op maat. Op basis van uw wensen en de leerdoelen in uw organisatie stellen we scherpe opleidings- en trainingsprogramma’s samen. We voeren deze trajecten uit waar en wanneer u dat wenst.

 

Laat uw opleidings- of trainingswensen bij ons achter en we nemen snel contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Veranderende rol van de overheid

Verwijten aan het adres van burgers dat zij zich niet betrokken voelen bij de publieke zaak of hun verantwoordelijkheid niet nemen, zijn misplaatst. De vitale samenleving, waarin mensen zich volop inzetten, bestaat al. Dat schrijft de Raad voor het openbaar bestuur (Rob) in zijn advies ‘Loslaten in vertrouwen. Naar een nieuwe verhouding tussen overheid, markt en samenleving.’ In de nieuwe situatie maakt de overheid een bewuste keuze welke rol zij wil spelen bij initiatieven die in de samenleving ontstaan.

 

Wij helpen overheidsorganisaties om te gaan met de veranderende rol van de overheid.