of 62812 LinkedIn

Een integrale blik op ondermijning in Nederland

Een integrale blik op ondermijning in Nederland. Ondermijning is overal, dus ook in jouw gemeente of regio
Bestuursacademie Nederland 1 reactie

Ondermijning is overal, dus ook in jouw gemeente of regio. Maar wat houdt ondermijning eigenlijk in en hoe kunnen we dit samen effectief aanpakken? Lees het in onze whitepaper!

Een integrale blik op ondermijning in Nederland

Wat is ondermijning? Hoe pakken overheidsorganisaties ondermijnende criminaliteit in Nederland aan? En welke uitdagingen komen zij daarbij tegen? Voor het antwoord op deze vragen interviewden wij verschillende experts op het gebied van ondermijning. Hun brede integrale blik op dit belangrijke onderwerp geeft je een goed beeld van ondermijnende criminaliteit in Nederland en de verbeteringen die nodig zijn om ondermijning succesvol aan te pakken. 
 

Wat lees je in de whitepaper?

In het eerste hoofdstuk geven we je de definitie van ondermijning en beschrijven we welke vormen van ondermijnende criminaliteit er zijn, waar het plaatsvindt en hoe het tot stand komt. Vervolgens schetsen we een beeld van de huidige situatie in Nederland. Welke aanpak van ondermijning hanteren we nu en tegen welke problemen lopen we hierbij aan? Ook bekijken we het plan voor de aanpak van ondermijnende criminaliteit van minister Grapperhaus voor de komende jaren. Wat houden de plannen in? Welke budgetten zijn er vrijgemaakt? En welke wetsvoorstellen liggen er op tafel? We sluiten het verhaal af met de grootste uitdagingen die de experts de komende jaren zien in de aanpak van ondermijning. 
 

Voor wie is de whitepaper interessant? 

Deze whitepaper is voor iedereen die ondermijnende criminaliteit in de gemeente of regio wil aanpakken. Met name medewerkers op de afdeling Openbare Orde en Veiligheid zullen veel te maken hebben met dit onderwerp. Toch kunnen collega’s op andere afdelingen, partners, burgers en bedrijven ook een belangrijke bijdrage leveren aan het signaleren en aanpakken van ondermijnende criminaliteit. Deel de whitepaper daarom vooral ook met elkaar, want alleen samen kunnen we succesvol zijn in een proactieve, preventieve en effectieve aanpak van ondermijning! 
 

Download de whitepaper

Ben je benieuwd naar het volledige verhaal? Download dan zeker de whitepaper Ondermijning!

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Call me @ (Boekhouder aan wal) op
Leek me best interessant. Dus gelezen en geprobeerd de White Paper als pdf te downloaden.
Blijkt het gewoon een verdienmodelfuik te zijn om me van alles en nog wat door henzelf (akkoord) en derden op te dringen. Dag White & Black peper

Afbeelding

Meer weten over onze trainingen en opleidingen?

Kijk op onze website www.bestuursacademie.nl.

Persoonlijk studieadvies

Wilt u weten welke opleiding of training het best bij u past? Vraag dan een persoonlijk studieadvies aan. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

 

Heeft u vragen dan kunt u ons ook bereiken via info@bestuursacademie.nl of 035 – 760 48 50.

Bloggers

Whitepapers

In één dag weer helemaal op de hoogte

Op de hoogte blijven van alle relevante wijzigingen en ontwikkelingen in uw vakgebied? Kom naar een van de actualiteitendagen. In één dag bent u weer helemaal bij en weet u wat die ontwikkelingen betekenen voor uw dagelijkse praktijk. 

Meer nieuws

Maatwerk

De Bestuursacademie Nederland organiseert opleidingen en trainingen op maat. Op basis van uw wensen en de leerdoelen in uw organisatie stellen we scherpe opleidings- en trainingsprogramma’s samen. We voeren deze trajecten uit waar en wanneer u dat wenst.

 

Laat uw opleidings- of trainingswensen bij ons achter en we nemen snel contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Veranderende rol van de overheid

Verwijten aan het adres van burgers dat zij zich niet betrokken voelen bij de publieke zaak of hun verantwoordelijkheid niet nemen, zijn misplaatst. De vitale samenleving, waarin mensen zich volop inzetten, bestaat al. Dat schrijft de Raad voor het openbaar bestuur (Rob) in zijn advies ‘Loslaten in vertrouwen. Naar een nieuwe verhouding tussen overheid, markt en samenleving.’ In de nieuwe situatie maakt de overheid een bewuste keuze welke rol zij wil spelen bij initiatieven die in de samenleving ontstaan.

 

Wij helpen overheidsorganisaties om te gaan met de veranderende rol van de overheid.