of 59281 LinkedIn

De privacywet: haalt u de deadline?

De privacywet: haalt u de deadline? Vooral voor gemeenten heeft de wet grote gevolgen. Veel werk binnen gemeenten heeft immers te maken met het beheren en omgaan met gegevens van burgers.
Bestuursacademie Nederland 1 reactie

De Algemene Verordening Gegevens bescherming, die op 25 mei in werking treedt, begint langzaam te leven in ons land. De media besteden er steeds meer aandacht aan. Toch is slechts een minderheid van de bedrijven en overheidsorganisaties er al klaar voor. Vooral voor gemeenten heeft de wet grote gevolgen. Veel werk binnen gemeenten heeft immers te maken met het beheren en omgaan met gegevens van burgers.

Mag u bijvoorbeeld gegevens van een burger doorgeven aan een collega van een andere afdeling of aan de politie? En hoe staat het met de toegang tot gegevens van de ambtenaren binnen de gemeente? De privacywet gaat daar immers ook over. Hoe gaat u eigenlijk om met cv’s van sollicitanten? Wie krijgen die te zien en wat wordt ermee gedaan na het gesprek? Kortom: zijn uw processen aangepast aan de AVG?

 

In een korte animatie zetten we uiteen waar het bij de AVG om draait. Handig om met uw collega’s of team de gevolgen van de AVG voor uw werkzaamheden bespreekbaar te maken.

 


Extra geld voor opleiding

De Europese commissie trekt 3,7 miljoen extra uit om de invoering van de AVG vlot te laten verlopen. Daarvan is 2 miljoen bedoeld om bedrijven, en dan met name mkb-ondernemers, te bereiken en 1,7 miljoen is voor de financiering van de gegevensbeschermingsautoriteiten en het opleiden van de ambtenaren die er werken. Lees er hier meer over.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Ria op
Door het participeren netwerken roddelen van de wijkteams heeft het geen nut tenzij je die sociale en totaal overbodige criminele oggz er uit zet het is ook raar dat je voor dat openbare schendende werk betaald krijgt ze doen het al lachend de onvolwassen pubertjes. .

Afbeelding

Persoonlijk studieadvies

Wilt u weten welke opleiding of training het best bij u past? Vraag dan een persoonlijk studieadvies aan. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

 

Heeft u vragen dan kunt u ons ook bereiken via info@bestuursacademie.nl of 035 – 760 48 50.

Start binnenkort

Bloggers

Whitepapers

 • Overtuigen is ‘iemand met bewijzen tot andere gedachten brengen’, lezen we in de...

  Overtuigen

  Overtuigen is ‘iemand met bewijzen tot andere gedachten brengen’, lezen we in de...
 • Presenteren. Het woord heeft het al in zich. Het gaat om het geven van een presentje aan je...

  Presenteren

  Presenteren. Het woord heeft het al in zich. Het gaat om het geven van een presentje aan je...
 • Veel vraagstukken zijn zo complex dat er vanuit verschillende belangen en disciplines naar...

  Procesbegeleiden

  Veel vraagstukken zijn zo complex dat er vanuit verschillende belangen en disciplines naar...

In één dag weer helemaal op de hoogte

Op de hoogte blijven van alle relevante wijzigingen en ontwikkelingen in uw vakgebied? Kom naar een van de actualiteitendagen. In één dag bent u weer helemaal bij en weet u wat die ontwikkelingen betekenen voor uw dagelijkse praktijk. 

Meer nieuws

Maatwerk

De Bestuursacademie Nederland organiseert opleidingen en trainingen op maat. Op basis van uw wensen en de leerdoelen in uw organisatie stellen we scherpe opleidings- en trainingsprogramma’s samen. We voeren deze trajecten uit waar en wanneer u dat wenst.

 

Laat uw opleidings- of trainingswensen bij ons achter en we nemen snel contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Veranderende rol van de overheid

Verwijten aan het adres van burgers dat zij zich niet betrokken voelen bij de publieke zaak of hun verantwoordelijkheid niet nemen, zijn misplaatst. De vitale samenleving, waarin mensen zich volop inzetten, bestaat al. Dat schrijft de Raad voor het openbaar bestuur (Rob) in zijn advies ‘Loslaten in vertrouwen. Naar een nieuwe verhouding tussen overheid, markt en samenleving.’ In de nieuwe situatie maakt de overheid een bewuste keuze welke rol zij wil spelen bij initiatieven die in de samenleving ontstaan.

 

Wij helpen overheidsorganisaties om te gaan met de veranderende rol van de overheid.