of 64231 LinkedIn

De financiële gevolgen van de decentralisaties binnen het Sociaal Domein

Reageer

De decentralisaties op het gebied van de jeugdzorg, de uitvoering van de nieuwe Wmo en de Participatiewet brengen ingrijpende financiële gevolgen met zich mee. De financiële middelen die aan gemeenten ter beschikking worden gesteld zijn beperkt. Als beleidsadviseur of projectmedewerker binnen het Sociaal Domein wilt u inzicht in de financiële gevolgen die deze extra taken voor gemeenten met zich meebrengen.

Want hoewel u misschien op een specifiek terrein binnen het sociale domein opereert, de financiële stromen raken zowel budgetten ten behoeve van de Jeugdzorg, de Wmo als de Participatiewet. Wat betekent dit precies voor de planning & control-cyclus? Wat zijn de mogelijkheden en risico’s rondom het ontschotten van de decentralisatiebudgetten? En welk gevolgen heeft dit voor de werkprocessen en de Administratieve Organisatie? Daarover gaat het in deze tweedaagse cursus.

 

Na afloop van de cursus Financiële stromen binnen het Sociaal Domein kunt u zich een goed beeld vormen van de financiële implicaties van de decentralisaties op de gemeentebegroting, de administratieve afhandeling en de verantwoordingsdocumenten uit de planning & control-cyclus. Van de onderliggende risico’s bij de invoering van de decentralisaties heeft u een goed beeld zodat u deze in uw eigen organisatie duidelijk naar voren kunt brengen en in staat bent maatregelen te formuleren om deze risico’s te minimaliseren.

 

Waar en wanneer
De Meern, start 17 juni 2014.

 

Meer informatie
Meer informatie en het uitgebreide programma vindt u op onze website.

Heeft u vragen? Neemt u dan contact op met Theo Gransier via e-mail theo.gransier@bestuursacademie.nl of telefoon 06 50 20 63 52,

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding

Meer weten over onze trainingen en opleidingen?

Kijk op onze website www.bestuursacademie.nl.

Persoonlijk studieadvies

Wilt u weten welke opleiding of training het best bij u past? Vraag dan een persoonlijk studieadvies aan. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

 

Heeft u vragen dan kunt u ons ook bereiken via info@bestuursacademie.nl

Whitepapers

In één dag weer helemaal op de hoogte

Op de hoogte blijven van alle relevante wijzigingen en ontwikkelingen in uw vakgebied? Kom naar een van de actualiteitendagen. In één dag bent u weer helemaal bij en weet u wat die ontwikkelingen betekenen voor uw dagelijkse praktijk. 

Meer nieuws

Maatwerk

De Bestuursacademie Nederland organiseert opleidingen en trainingen op maat. Op basis van uw wensen en de leerdoelen in uw organisatie stellen we scherpe opleidings- en trainingsprogramma’s samen. We voeren deze trajecten uit waar en wanneer u dat wenst.

 

Laat uw opleidings- of trainingswensen bij ons achter en we nemen snel contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Veranderende rol van de overheid

Verwijten aan het adres van burgers dat zij zich niet betrokken voelen bij de publieke zaak of hun verantwoordelijkheid niet nemen, zijn misplaatst. De vitale samenleving, waarin mensen zich volop inzetten, bestaat al. Dat schrijft de Raad voor het openbaar bestuur (Rob) in zijn advies ‘Loslaten in vertrouwen. Naar een nieuwe verhouding tussen overheid, markt en samenleving.’ In de nieuwe situatie maakt de overheid een bewuste keuze welke rol zij wil spelen bij initiatieven die in de samenleving ontstaan.

 

Wij helpen overheidsorganisaties om te gaan met de veranderende rol van de overheid.